22 Nisan 2022 Cuma

İçli Pide Kaşarlı Sucuklu Kıymalı Tarifi

 

İçli Pide Kaşarlı Sucuklu Kıymalı Tarifi İçin Malzemeler

Hamur malzemeleri; ⠀

  • 7 su bardağı un⠀
  • 2 su bardağı su⠀
  • 1 su bardağı süt⠀
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ sıvı yağ⠀
  • 1 paket kuru maya yada 1/2 (yarım) paket yaşmaya⠀
  • 1 tatlı kaşığı şeker⠀
  • 1 tatlı kaşığı tuz⠀

İç malzeme;

  • 300 gr sucuk
  • 600-700 gram kaşar
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 er adet kırmızı-yeşil biber

Üzeri için;

  • 2 adet yumurta sarısı
  • Tercihen susam ve çörek otu

    İçli Pide Kaşarlı Sucuklu Kıymalı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Su, süt ve şeker ve mayayı bir tencereye alıp hafif ısıtalım 5 dakika bekleyin sıcak olursa hamur mayalanmaz. ⠀⠀
  • Un, sıvı yağ, tuz ve mayalı karışımı karıştırıp güzelce yoğurun. 2 saat boyunca üzeri kapalı bir şekilde mayalandırın.
  • 1 saat sonra ters düz yapmanız yeterlidir.
  • Mayalanma işleminden sonra tekrar yoğurun çok yumuşak gelirse yarım su bardağı un ekleyebilirsiniz.
  • Sucukları istenilen şekilde kesip, kaşarı rendeleyip kenara kaldırın.
  • Kıyma soğan ve biberleri orta seviyede kavurup soğumaya bırakalım.
  • Hamurumuzu, eşit parçalara bölünüz ve unladığınız tezgahta merdane ile açın ⠀⠀
  • Hamuru yağlı kağıdın üzerine koyunuz.
  • İç malzemesini doldurun ve kapatın. ⠀⠀
  • Yumurta sarısını çırpıp kenarlarına sürün. ⠀⠀
  • 190 derecede “fansız” ayarda kenarları kızarana kadar pişirin. Sıcacık tüketin :)) afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder