İçli Pide Kaşarlı Sucuklu Kıymalı Tarifi İçin Malzemeler
Hamur malzemeleri; ⠀
- 7 su bardağı un⠀
- 2 su bardağı su⠀
- 1 su bardağı süt⠀
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ sıvı yağ⠀
- 1 paket kuru maya yada 1/2 (yarım) paket yaşmaya⠀
- 1 tatlı kaşığı şeker⠀
- 1 tatlı kaşığı tuz⠀
İç malzeme;
- 300 gr sucuk
- 600-700 gram kaşar
- 300 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 er adet kırmızı-yeşil biber
Üzeri için;
- 2 adet yumurta sarısı
- Tercihen susam ve çörek otu
İçli Pide Kaşarlı Sucuklu Kıymalı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Su, süt ve şeker ve mayayı bir tencereye alıp hafif ısıtalım 5 dakika bekleyin sıcak olursa hamur mayalanmaz. ⠀⠀
- Un, sıvı yağ, tuz ve mayalı karışımı karıştırıp güzelce yoğurun. 2 saat boyunca üzeri kapalı bir şekilde mayalandırın.
- 1 saat sonra ters düz yapmanız yeterlidir.
- Mayalanma işleminden sonra tekrar yoğurun çok yumuşak gelirse yarım su bardağı un ekleyebilirsiniz.
- Sucukları istenilen şekilde kesip, kaşarı rendeleyip kenara kaldırın.
- Kıyma soğan ve biberleri orta seviyede kavurup soğumaya bırakalım.
- Hamurumuzu, eşit parçalara bölünüz ve unladığınız tezgahta merdane ile açın ⠀⠀
- Hamuru yağlı kağıdın üzerine koyunuz.
- İç malzemesini doldurun ve kapatın. ⠀⠀
- Yumurta sarısını çırpıp kenarlarına sürün. ⠀⠀
- 190 derecede “fansız” ayarda kenarları kızarana kadar pişirin. Sıcacık tüketin :)) afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder