22 Nisan 2022 Cuma

Et Yahni Tarifi

 

Et Yahni Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg dana kuşbaşı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 10 adet arpacık soğan
  • 1 çay kaşığı dolusu un
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 su bardağı sıcak su

    Et Yahni Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Etler düdüklü tencerede tuz ,tereyağ ile suyunu salana kadar kavrulur.
  • Kendi suyu ile pişmesi için düdüklü tencerenin kapağı kapatılır.
  • Kısık ateşte 20 dk pişirilir.
  • Kapağı açılır arpacık soğanlar eklenir. Un, salça, su ilave edilip düdüklü tencerenin kapağı tekrar kapatılır.
  • Bu kez 10 dk pişirilir.
  • Tencerenin altı kapatılır. 10 dk sonra kapağı açılır. Misler gibi et yahnisi servise hazırdır.Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder