Et Yahni Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg dana kuşbaşı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 10 adet arpacık soğan
- 1 çay kaşığı dolusu un
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 su bardağı sıcak su
Et Yahni Tarifi Nasıl Yapılır?
- Etler düdüklü tencerede tuz ,tereyağ ile suyunu salana kadar kavrulur.
- Kendi suyu ile pişmesi için düdüklü tencerenin kapağı kapatılır.
- Kısık ateşte 20 dk pişirilir.
- Kapağı açılır arpacık soğanlar eklenir. Un, salça, su ilave edilip düdüklü tencerenin kapağı tekrar kapatılır.
- Bu kez 10 dk pişirilir.
- Tencerenin altı kapatılır. 10 dk sonra kapağı açılır. Misler gibi et yahnisi servise hazırdır.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder