26 Nisan 2022 Salı

Islak Kek Tarifi

 

Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker (Tepeleme)
  • 1 su bardağı + 1/4 (çeyrek) su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kakao (Tepeleme)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un
  • Sosu için;

    • 3 su bardağı süt
    • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
    • 2 yemek kaşığı kakao
    • 1 çay bardağı toz şeker
    • 100 gram bitter çikolata

      Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

    • Yumurtayı mikserle çırpmaya başlayalım. Şekeri ilave edip rengi açılana kadar çırpmaya devam edelim.
    • Sütü ve sıvı yağı koyup karışana kadar çırpalım.
    • Unun üzerine kabartma tozu, vanilya, ve kakaoyu koyalım. Eleyerek sıvı karışıma ilave edelim. Mikserle karışana kadar biraz çırpalım.
    • Tabanına yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye dökelim. Bir iki sefer tezgaha vuralım.
    • 160 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika kontrollü pişirelim.
    • Sos için; küçük bir tencereye süt, şeker, sıvı yağ ve kakaoyu koyup çırpma teli ile karıştıralım.
    • Ocağa koyalım, şeker eriyene kadar ısıtalım, sonra ocaktan alalım.
    • Ilınınca kekin üzerine yarıdan fazlasını dökelim.
    • Kalanına çikolatayı koyup, eriyene kadar karıştıralım. Üzerine dökelim, sosunu çekince üzerine yeşil fıstıkla servis edelim. Afiyet olsun,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder