Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker (Tepeleme)
- 1 su bardağı + 1/4 (çeyrek) su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı kakao (Tepeleme)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı un
- 3 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 çay bardağı toz şeker
- 100 gram bitter çikolata
Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurtayı mikserle çırpmaya başlayalım. Şekeri ilave edip rengi açılana kadar çırpmaya devam edelim.
- Sütü ve sıvı yağı koyup karışana kadar çırpalım.
- Unun üzerine kabartma tozu, vanilya, ve kakaoyu koyalım. Eleyerek sıvı karışıma ilave edelim. Mikserle karışana kadar biraz çırpalım.
- Tabanına yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye dökelim. Bir iki sefer tezgaha vuralım.
- 160 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika kontrollü pişirelim.
- Sos için; küçük bir tencereye süt, şeker, sıvı yağ ve kakaoyu koyup çırpma teli ile karıştıralım.
- Ocağa koyalım, şeker eriyene kadar ısıtalım, sonra ocaktan alalım.
- Ilınınca kekin üzerine yarıdan fazlasını dökelim.
- Kalanına çikolatayı koyup, eriyene kadar karıştıralım. Üzerine dökelim, sosunu çekince üzerine yeşil fıstıkla servis edelim. Afiyet olsun,
Sosu için;
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder