26 Nisan 2022 Salı

El Açması Baklava Tarifi

 

El Açması Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • ️1 adet yumurta
  • ️1 yemek kaşığı tereyağı
  • ️1 yemek kaşığı sirke
  • ️yarım çay bardağı sıvı yağ
  • ️yarım çay bardağı süt
  • ️bir fiske tuz
  • ️yarım çay bardağı su
  • 3-3,5 su bardağı kadar un

Üzeri için;

  • ️125 gram tereyağ
  • ️yarım çay bardağı sıvı yağ

Şerbeti için;

  • ️3 su bardağı tozşeker
  • ️3,5 su bardağı su

İçi için;

  • ️Ceviz

    El Açması Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak hamurunu yoğuralım. Yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor kontrollü ekleyelim lütfen.
  • Hamuru bezelere ayıralım 11-12 parça ideal büyüklük. Üzerini streçle kapatalım ve 45 dk bekletelim.
  • Şerbetini hazırlayalım. Şeker su ve bir dilim limonu tencereye alalım. Kaynamaya başlayınca 15 dk kadar kaynatalım.
  • Dinlenen bezeleri nişastayla açalım. Ayrıntılı bir şekilde video da anlattım oradan mutlaka yufkanın açılışını izleyin. Çok kolay açıldığını göreceksiniz.
  • Açtığımız yufkayı 4 e bölelim ve içe doğru büzdürelim.
  • İçerisine çekilmiş ceviz koyalım kenarları kapatıp saralım. Fırın tepsimize dizelim.
  • Üzeri için; tereyağını eritelim üzerinde oluşan köpüğü ve dibindeki ayranı ayıralım. Yarım çay bardağı sıvı yağ ekleyelim, tatlımızın üzerine sürelim.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece alt üst ayarda iyice kızarana kadar pişirelim.
  • Tatlımız ılıdıktan sonra şerbetini dökelim ve 4-5 saat dinlendirelim. Afiyet olsun.
  • Üzerini fıstıkla süsleyip servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder