Ispanaklı Dilim Börek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için ;
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 paket kuru maya
- 500 gram+ 1 su bardağı un (Kontrollü olarak koyun her un farklı olabilir)
- 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
İç harcı için;
- 500 gram ıspanak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet havuç (Rendelenmiş )
- Tuz
- KarabiberPul biberÜzeri için;
- Yumurta sarısı
Ispanaklı Dilim Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamuru için malzemeleri karıştırma kabına alıp, yoğuruyoruz, mayalanmaya bırakıyoruz, iç harcı için;.
- Ispanakları ince bir şekilde doğrayıp güzelce yıkıyoruz, bir kabın içine alıyoruz, içine rendelenmiş havuç, zeytinyağ ve baharatlarını ekleyip, karıştırıyoruz (İsteğe göre ocakta kavurabilirsiniz)
- Mayalanan hamuru iki parçaya ayırıyoruz, merdane yardımıyla açıyoruz, içine harcımızın yarısını koyup rulo şeklinde sarıyoruz, iki parmak kalınlığında bıçak yardımıyla kesip tepsiye yerleştiriyoruz, üzerine elimizle hafifçe bastırıyoruz, 15 dk kadar üzerini kapatıp dinlendiriyoruz,yumurta sarısı sürün.
- 190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz ,sıcak servis edip afiyetle yiyebilirsiniz
- Yumurta sarısı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder