Kesilmiş Sütten Peynir Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
- 5 kg süt (kesilmiş)
- 1 adet limon suyu
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet tülbent
Kesilmiş Sütten Peynir Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sütünüz kesilmediyse kullandığımız malzemelerle kesilecektir.
- Sütü ocağa alalım.
- Kaynayan sütünüzün içerisine limon suyu ve tuzu ekleyelim.
- Arada karıştırarak kaynatalım.
- İyice kesilen top top olan sütümüzü tülbent yardımıyla süzelim.
- Ağzını bağlayalım.
- 1,5 saat kadar üzerine ağırlık koyarak süzülmesini bekleyelim (herhangi bir ağırlık koyabilirsiniz ben tabak koydum).(Not : süzülen peynir suyunu dökmeyelim, suyu süzüldükten sonra ben tezgaha almayı tercih ettim).
- Tezgaha aldığımız peynirimizin üzerine tekrardan ağırlık koyalım (ben su dolu tencere koymayı tercih ettim).
- Koyduğumuz ağırlık şekillenmesine ve iyice süzülmesine neden olacaktır.
- 2 saat’te bekledikten sonra dilimleyip tüketebilirsiniz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder