Kolay Laz Böreği Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağı
- 1 çay bardağından 1 parmak eksik eritilmiş tereyağı
- 1 paket kabartma tozu
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4,5-5 su bardağı un
Muhallebisi için;
- 4,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2,5 yemek kaşığı kadar un
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
Şerbeti için;
- 4 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- Kaynadıktan sonra bir kaç damla limon suyu
Üzeri için;
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Kolay Laz Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamurumuzun tüm malzemelerini bir kaba koyalım. Üzerine un ekleyelim, yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim 30 bezeye bölüp üzerini poşetle örtelim hamurumuzu 1 saat kadar dinlendirelim.
- O sırada muhallebimizi hazırlayalım süt, şeker, un, nişasta ve yumurtayı tencereye alıp, göz göz olacak şekilde pişirelim pişen muhallebiye 50 gram margarin ekleyelim.
- Çırpıp soğumaya bırakalım.
- Şerbeti yapalım. Tencereye şekeri ve suyu ekleyip, ocağa bırakalım kaynamaya başlayınca üzerine bir kaç damla limon suyu sıkalım orta ateşte 10 dakika daha kaynatalım ve şerbeti soğumaya bırakalım.
- Dinlenen hamurumuzu açmaya başlayalım ilk 15 bezeyi tek tek açıp, aralarına bol nişasta sürelim üst üste bırakalım hepsini birlikte tepsi boyunda açalım açtığımız yufkayı tepsimize serelim.
- Üzerine de soğuyan muhallebimizi dökelim ve son olarak kalan diğer 15 bezeyide aynı şekilde açıp tepsi boyutunda keselim ve tepsimize serelim.
- Tatlımızı eşit şekilde keselim üzerine tereyağı sıvı yağı karışımını döküp, fırına atalım 165 derecede üzeri iyice kızarana kadar pişirelim.
- Beş dakika dinlenince soğuk şerbeti dökelim 1 gece dolapta dinlense çok daha güzel olacaktır. Dinlenen tatlının üzerine pudra şekeri serpelim ve servise hazır deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder