26 Nisan 2022 Salı

Körili Nohutlu Pilav Tarifi

 

Körili Nohutlu Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı tavuk suyu (200 ml)
  • 2 su bardağı sıcak su (400 ml)
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Körili Nohutlu Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Körili nohutlu pilav için öncelikle pirinçlerimizi tuzlu ılık suda 15-20 dakika kadar bekletelim.
  • Ardından tencereye sıvı yağ ve tereyağını alarak tereyağını eritelim.
  • Bir kaç kez sudan geçirdiğimiz pirinci de ekleyerek kavuralım.
  • Pirinçleri kavurduktan sonra haşlanmış nohutu ilave edelim ve karıştıralım.
  • Köri ve tuzu da ekleyerek tekrar karıştıralım.
  • Son olarak sıcak su ve tavuk suyunu ekleyelim, tencerenin kapağını kapatalım.
  • Pilavımızı kaynayana kadar yüksek kaynadıktan sonra kısık ateşte pilavımızı pişmeye bırakalım.
  • Pilavımızın üzeri göz göz olup suyunu çektikten sonra altını kapatalım.
  • Kapağın altına kağıt havlu yerleştirerek 10-15 dakika kadar demlenmeye bırakalım.
  • Demlenen pilavımız servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder