Körili Nohutlu Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı tavuk suyu (200 ml)
- 2 su bardağı sıcak su (400 ml)
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı tuz
Körili Nohutlu Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
- Körili nohutlu pilav için öncelikle pirinçlerimizi tuzlu ılık suda 15-20 dakika kadar bekletelim.
- Ardından tencereye sıvı yağ ve tereyağını alarak tereyağını eritelim.
- Bir kaç kez sudan geçirdiğimiz pirinci de ekleyerek kavuralım.
- Pirinçleri kavurduktan sonra haşlanmış nohutu ilave edelim ve karıştıralım.
- Köri ve tuzu da ekleyerek tekrar karıştıralım.
- Son olarak sıcak su ve tavuk suyunu ekleyelim, tencerenin kapağını kapatalım.
- Pilavımızı kaynayana kadar yüksek kaynadıktan sonra kısık ateşte pilavımızı pişmeye bırakalım.
- Pilavımızın üzeri göz göz olup suyunu çektikten sonra altını kapatalım.
- Kapağın altına kağıt havlu yerleştirerek 10-15 dakika kadar demlenmeye bırakalım.
- Demlenen pilavımız servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder