Lezzet Bombası Kaşık Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- 2 orta boy muz
- 1 paket hazır çikolatalı sos
- 2 su bardağı süt
- 40 gr sütlü çikolata
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Lezzet Bombası Kaşık Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1 litre sütün içerisine kremşanti ve vanilya hariç eklenip ocağa almadan önce hızlıca karıştırıp, malzemelerin erimesi sağlanır. Orta ateşte sürekli karıştırarak kaynamaya başlayana kadar pişirilir.
- Kaynamaya başladıktan 2 dakika sonra ocaktan alınıp, içerisine vanilya eklenip, karıştırılır ve soğumaya bırakılır.
- Çikolatalı sos için; 2 su bardağı süt ve bir paket hazır çikolatalı sos pişirilir içerisine tereyağı ve çikolata eklenip, karıştırılıp, soğumaya bırakılır (Çikolatalı sos yerine 200 ml sıvı kremada 100 gr tablet çikolatayı eriterek kullanabilirsiniz)
- Neredeyse soğumuş olan kremanın içerisine 1 paket kremşanti ya da 200 ml sıvı krema eklenip mikserle 2-3 dakika çırpılır.
- Kupların tabanına bir iki tatlı kaşığı kadar toz bisküvi krema ve muz dilimi eklenir.
- Son kata soğumuş olan çikolata dökülüp buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirip, servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder