28 Nisan 2022 Perşembe

Limonlu Cheesecake Nasıl Yapılır?

 

Limonlu Cheesecake Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

Tabanı için;

  • 100 gr yulaflı bisküvi
  • 50 gr tereyağı
  • Yarım su bardağı fındık

Kreması için;

  • 2 paket labne peyniri (400 gr)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket krema (200 ml)
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • Limon sosu için;

    • 1 su bardağı su
    • 1 yemek kaşığı nişasta
    • 5 yemek kaşığı toz şeker
    • 1 adet limon suyu
    • 1 adet limon kabuğu rendesi
    • Çay kaşığının ucuyla zerdeçal

      Limonlu Cheesecake Nasıl Yapılır?

    • Limonlu cheesecakekin tabanı için öncelikle bisküvileri ve fındığı robottan un gibi olana kadar geçirelim.
    • Fındıklı bisküvileri bir kaba alalım, üzerine eritilmiş tereyağını ekleyerek karıştıralım.
    • Kelepçeli kabın tabanına pişirme kağıdı yerleştirelim, makas yardımı ile fazlasını keselim. Ben bu tarifte 20 cm çapında yuvarlak kalıp kullandım.
    • Kalıbın tabanına kum haline getirdiğimiz bisküvilerimizi yerleştirip kaşıkla bastırarak yerleştirelim.
    • Kreması için karıştırma kabına labne peyniri alalım ve mikserle çırpalım.
    • Sıvı kremayı da ekleyerek çırpmaya devam edelim.
    • Sonrasında toz şeker, yumurta, un, vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyerek tüm malzemeler karışıncaya kadar güzelce çırpalım.
    • Hazırladığımız kremayı bisküvilerin üzerine yerleştirip önceden ısıttığımız 160°C fırında alt üst fansız ayarda 1 saat kadar pişmeye bırakalım. Pişerken çatlamaması için cheesecakekimizin yanına ısıya dayanıklı bir kapla su koyalım. Piştikten sonra fırının kapağını yarım olacak şekilde açalım da 1 saat bu şekilde dinlenmeye bırakalım.
    • Limon sosu için tencereye su, şeker, nişasta ve limon suyunu ekleyerek çırpalım.
    • Malzemeler karıştıktan sonra renk vermesi için zerdeçal ekleyelim ve karıştıralım. Zerdeçal herhangi bir tat vermeyecek yalnızca renginin daha güzel olmasını sağlayacaktır. Dilerseniz kullanmadan da hazırlayabilirsiniz.
    • Limon kabuğunu da ekleyip karıştırdıktan sonra sosumuzu pişmeye bırakalım. Cheesecakekinizi limonlu sosla yapabileceğiniz gibi farklı soslarla da hazırlayabilirsiniz.
    • Koyulaşan limonlu sosumuzun altını kapattıktan sonra soğumaya bırakalım. Bu aşamada üzerinin kabuklanmaması için ara ara karıştıralım.
    • Soğuyan sosumuzu tatlımızın üzerine gezdirelim ve 1 gece dinlenmeye bırakalım. Eğer vaktiniz yoksa bir kaç saatte dinlendirebilirsiniz.
    • Dinlenen tatlımızı kalıptan çıkartıp üzerini süsledikten sonra dilimleyerek servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder