Limonlu Cheesecake Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler
Tabanı için;
- 100 gr yulaflı bisküvi
- 50 gr tereyağı
- Yarım su bardağı fındık
Kreması için;
- 2 paket labne peyniri (400 gr)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 2 adet yumurta
- 1 paket krema (200 ml)
- 3 yemek kaşığı un
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet limon suyu
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- Çay kaşığının ucuyla zerdeçal
Limonlu Cheesecake Nasıl Yapılır?
- Limonlu cheesecakekin tabanı için öncelikle bisküvileri ve fındığı robottan un gibi olana kadar geçirelim.
- Fındıklı bisküvileri bir kaba alalım, üzerine eritilmiş tereyağını ekleyerek karıştıralım.
- Kelepçeli kabın tabanına pişirme kağıdı yerleştirelim, makas yardımı ile fazlasını keselim. Ben bu tarifte 20 cm çapında yuvarlak kalıp kullandım.
- Kalıbın tabanına kum haline getirdiğimiz bisküvilerimizi yerleştirip kaşıkla bastırarak yerleştirelim.
- Kreması için karıştırma kabına labne peyniri alalım ve mikserle çırpalım.
- Sıvı kremayı da ekleyerek çırpmaya devam edelim.
- Sonrasında toz şeker, yumurta, un, vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyerek tüm malzemeler karışıncaya kadar güzelce çırpalım.
- Hazırladığımız kremayı bisküvilerin üzerine yerleştirip önceden ısıttığımız 160°C fırında alt üst fansız ayarda 1 saat kadar pişmeye bırakalım. Pişerken çatlamaması için cheesecakekimizin yanına ısıya dayanıklı bir kapla su koyalım. Piştikten sonra fırının kapağını yarım olacak şekilde açalım da 1 saat bu şekilde dinlenmeye bırakalım.
- Limon sosu için tencereye su, şeker, nişasta ve limon suyunu ekleyerek çırpalım.
- Malzemeler karıştıktan sonra renk vermesi için zerdeçal ekleyelim ve karıştıralım. Zerdeçal herhangi bir tat vermeyecek yalnızca renginin daha güzel olmasını sağlayacaktır. Dilerseniz kullanmadan da hazırlayabilirsiniz.
- Limon kabuğunu da ekleyip karıştırdıktan sonra sosumuzu pişmeye bırakalım. Cheesecakekinizi limonlu sosla yapabileceğiniz gibi farklı soslarla da hazırlayabilirsiniz.
- Koyulaşan limonlu sosumuzun altını kapattıktan sonra soğumaya bırakalım. Bu aşamada üzerinin kabuklanmaması için ara ara karıştıralım.
- Soğuyan sosumuzu tatlımızın üzerine gezdirelim ve 1 gece dinlenmeye bırakalım. Eğer vaktiniz yoksa bir kaç saatte dinlendirebilirsiniz.
- Dinlenen tatlımızı kalıptan çıkartıp üzerini süsledikten sonra dilimleyerek servis edelim.
Limon sosu için;
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder