28 Nisan 2022 Perşembe

Vezir Parmağı Tatlısı Tarifi

 

Vezir Parmağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • İrmik

Şerbet için;

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu

    Vezir Parmağı Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Malzemelerin hepsini karıştırıp, unu yavaş yavaş ekleyelim ele yapışmayan bir hamur olana kadar unu ekleyelim.
  • Hamur dinlenirken şerbeti kaynatalım şerbet ılık olmalı. Şerbet kaynadıktan sonra limonu sıkıyoruz ve 10 dakika kısık kaynasın ve ılımaya bırakın.
  • Hamurdan küçük küçük koparıp parmak şekli verip irmiğe bulayıp boşluklu şekilde fırın tepsisine diziyoruz.
  • Önceden ısıtılmış alt-üst 175 derecelik fırında 25 dakika da pişiriyoruz. Tabii fırından fırına değişir o yüzden kontrollü pişirelim. Tatlının altı üstü hafif kızarınca alıyoruz.
  • Tatlı 5 dakika dinlensin ılık şerbeti döküyoruz. Şerbeti ile 3 saat dinlenmesi yeterli.
  • Afiyet olsun.
  • Ben defalarca yaptığım için farklı iki fotoğraf ekledim.
  • Bu ölçüden 44-45 adet tatlı çıkıyor yani 1 tepsilik tatlı oluyor. Bu tatlıyı her yaptığımda misafirlerim çok beğeniyor. Kesinlikle tavsiye ederim hem hafif tadı güzel hem de kolay bir tarif.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder