Vezir Parmağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı irmik
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Üzeri için;
- İrmik
Şerbet için;
- 2 su bardağı toz şeker
- 2.5 su bardağı su
- 2-3 damla limon suyu
Vezir Parmağı Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Malzemelerin hepsini karıştırıp, unu yavaş yavaş ekleyelim ele yapışmayan bir hamur olana kadar unu ekleyelim.
- Hamur dinlenirken şerbeti kaynatalım şerbet ılık olmalı. Şerbet kaynadıktan sonra limonu sıkıyoruz ve 10 dakika kısık kaynasın ve ılımaya bırakın.
- Hamurdan küçük küçük koparıp parmak şekli verip irmiğe bulayıp boşluklu şekilde fırın tepsisine diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış alt-üst 175 derecelik fırında 25 dakika da pişiriyoruz. Tabii fırından fırına değişir o yüzden kontrollü pişirelim. Tatlının altı üstü hafif kızarınca alıyoruz.
- Tatlı 5 dakika dinlensin ılık şerbeti döküyoruz. Şerbeti ile 3 saat dinlenmesi yeterli.
- Afiyet olsun.
- Ben defalarca yaptığım için farklı iki fotoğraf ekledim.
- Bu ölçüden 44-45 adet tatlı çıkıyor yani 1 tepsilik tatlı oluyor. Bu tatlıyı her yaptığımda misafirlerim çok beğeniyor. Kesinlikle tavsiye ederim hem hafif tadı güzel hem de kolay bir tarif.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder