Meşhur Bursa Pideli Köfte Tırnak Pide Tarifi İçin Malzemeler
Köfte için;
- 500 gram dana kıyma
- 1 adet orta boy soğan
- 2 diş sarmısak
- 1 yumurta
- Yarım su bardağı galeta unu
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Kimyon
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım su bardağı su
Pide için;
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı toz maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- Üzeri için tereyağı
- Süslemek için domates ve biber
Meşhur Bursa Pideli Köfte Tırnak Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
- Köftesi için bir adet orta boy soğan robottan çekilir karıştırma kabına alınır. Üzerine sarımsak rendelenir, kıyma eklenir ve diğer malzemelerde eklenerek 10 dakika boyunca yoğurulur. Elimizi suya batırarak köfte harcından parçalar koparılır ve avucumuzun içinde ince olacak şekilde açılıp tabağa dizilir. En az 1 saat bozdolabında dinlendirilir.
- Sıvıyağ eklenen tavada kızartılır.
- Pidesi için un elenir. Üzerine maya ,tuz ve şeker eklenir. 1 su bardağında un eklenip, 10 dakika boyunca yoğurulur. Üstü kapatılıp, 30 dakika mayalanır.
- Tezgaha un serpip, hamur 2 parçaya bölünür ve oval olacak şekilde açılır.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine konulup üstü bir örtüyle kapatılır 20 dakika mayalandırılır. Parmak uçları yap batılırılıp, şekil verilir ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık yarım saat üstü kızarana kadar pişirilir.
- Sosu için; tavaya yağ eklenir, salça eklenip kavrulur ve suyla kıvamı açılır.
- Biber ve domatesler közmatikte közlenir.
- Sunum için en alta pideler, üzerine sos, köfteler eklenir. Üzerine kızgın tereyağı dökülür. Deneyen herkese afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder