20 Nisan 2022 Çarşamba

Sultan Kebabı Tarifi

 

Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yufka

İç harç malzemeleri:

  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 300 gram kuşbaşı et
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1,5-2 su bardağı sıcak su

Beşamel sos malzemeleri:

  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt

Üzeri için;

  • Kaşar peyniri

    Sultan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İç harç yapılışı için; tencereye yağı dökün ve etleri ilave ederek kavurun.
  • Etlerin rengi değişince doğradığınız soğan ve havuçları, bezelyeleri ilave edip kavurmaya devam edelim.
  • Baharatları ve salçaları ekleyin. Tencereye 1,5-2 su bardağı kadar su ekleyip 30 dakika kadar pişirin.
  • Beşamel sos yapılışı için; tereyağ ve unu tencerede kavurun. Sütü ekleyin. Tuz ve karabiberi de koyup güzelce karıştırın.
  • Yufkayı dörde bölün ve çorba kasesine yerleştirin.
  • İç harcını koyun ve üzerini kapatın.
  • Yağlanmış tepsiye ters çevirerek yerleştirin.
  • Üzerine beşamel sos ardından kaşar rendesi gezdirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Deneyen herkese afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder