Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yufka
İç harç malzemeleri:
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 300 gram kuşbaşı et
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 2-3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı bezelye
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1,5-2 su bardağı sıcak su
Beşamel sos malzemeleri:
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
Üzeri için;
- Kaşar peyniri
Sultan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- İç harç yapılışı için; tencereye yağı dökün ve etleri ilave ederek kavurun.
- Etlerin rengi değişince doğradığınız soğan ve havuçları, bezelyeleri ilave edip kavurmaya devam edelim.
- Baharatları ve salçaları ekleyin. Tencereye 1,5-2 su bardağı kadar su ekleyip 30 dakika kadar pişirin.
- Beşamel sos yapılışı için; tereyağ ve unu tencerede kavurun. Sütü ekleyin. Tuz ve karabiberi de koyup güzelce karıştırın.
- Yufkayı dörde bölün ve çorba kasesine yerleştirin.
- İç harcını koyun ve üzerini kapatın.
- Yağlanmış tepsiye ters çevirerek yerleştirin.
- Üzerine beşamel sos ardından kaşar rendesi gezdirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Deneyen herkese afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder