Metez (Çerkez Mantısı)(Hingel) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 adet yumurta
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı su
- 6-6.5 su bardağı un
Patatesli iç harcı için;
- 5 adet patates
- 1 adet soğan
- 1,5 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Tuz
- Pul biber
- Nane
- Kimyon
- Maydanoz
Çerkez peynirli iç harcı için;
- 1 adet küçük çerkez peyniri
- 2 adet soğan
- 3 adet yumurta
- Maydanoz
- Pulbiber
Kıymalı iç harcı için;
- 500gr az yağlı kıyma
- 1 adet soğan
- Tuz
- Pul biber
- Kimyon
- Maydanoz
Üzeri için;
- Pul biber
- Sıvı yağ
Metez (Çerkez Mantısı)(Hingel) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesli harcın hazırlanışı için; patatesleri haşlayalım, sonra rendeleyelim yada patates ezici ile ezelim. Tavada soğanı zeytinyağı ile kavuralım sonrasında, salçalarını, baharatlarını ve maydanozunuda ekledikten sonra ezdiğimiz patatesin içine karıştıralım.
- Çerkez peynirli harcın hazırlanışı için; soğanı zeytinyağında kavuralım, sonrasında yumurtaları ve pul biberi ekleyerek pişirmeye devam edelim yumurta piştikten sonra doğranmış peynir ve maydanozu ekleyelim (Çerkez peyniri yoksa pişince hemen erimeyen başka peynirde kullanılabilir)
- Kıymalı harcın hazırlanışı için; isterseniz kıyma, soğan, baharatları ve maydanozu çiğ olarak karıştırıp kullanabilirsiniz.
- Pişmiş olarak kullanmak isterseniz önce soğanı zeytinyağı ile kavuralım sonrasında kıymayı ekleyelim kıyma da kavrulduktan sonra baharatlarını ve maydanozu ekleyelim.
- Not: Bu hamur ölçülerine göre harçlardan sadece istediğiniz ikisini yapınız!!!.
- Hamurumuz için; yoğurma kabına yumurtaları kıralım, suyunu ve tuzunu da ekledikten sonra karıştıralım ve unumuzu ekleyerek yoğuralım. Güzelce yoğurduğumuz hamuru yumaklar yapalım ve dinlendirelim (Dinlenen hamur daha rahat açılır)
- Merdane ya da oklava yardımıyla hamuru açalım ve sonra su bardağı yardımıyla yuvarlaklar keselim hazırladığımız harçtan bırakarak istediğimiz şekilde kapatalım (Üç şekilde fotoğraflarda var)
- Pişirmek için tencerede su kaynatalım ve tuz ekleyelim sonrasında metezlerimizi pişmeye bırakalım ara ara karıştıralım ki birbirlerine yapışmasınlar metezler suyun üzerine çıktıktan sonra 5 dakika daha kaynatalım ve sonra süzerek çıkaralım.
- Servis tabaklarımıza bıraktığımız metezlerin üzerine biberli yağ dökebiliriz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder