26 Nisan 2022 Salı

Metez (Çerkez Mantısı)(Hingel) Tarifi

 

Metez (Çerkez Mantısı)(Hingel) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 adet yumurta
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı su
  • 6-6.5 su bardağı un

Patatesli iç harcı için;

  • 5 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1,5 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Pul biber
  • Nane
  • Kimyon
  • Maydanoz

Çerkez peynirli iç harcı için;

  • 1 adet küçük çerkez peyniri
  • 2 adet soğan
  • 3 adet yumurta
  • Maydanoz
  • Pulbiber

Kıymalı iç harcı için;

  • 500gr az yağlı kıyma
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • Pul biber
  • Kimyon
  • Maydanoz

Üzeri için;

  • Pul biber
  • Sıvı yağ

    Metez (Çerkez Mantısı)(Hingel) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesli harcın hazırlanışı için; patatesleri haşlayalım, sonra rendeleyelim yada patates ezici ile ezelim. Tavada soğanı zeytinyağı ile kavuralım sonrasında, salçalarını, baharatlarını ve maydanozunuda ekledikten sonra ezdiğimiz patatesin içine karıştıralım.
  • Çerkez peynirli harcın hazırlanışı için; soğanı zeytinyağında kavuralım, sonrasında yumurtaları ve pul biberi ekleyerek pişirmeye devam edelim yumurta piştikten sonra doğranmış peynir ve maydanozu ekleyelim (Çerkez peyniri yoksa pişince hemen erimeyen başka peynirde kullanılabilir)
  • Kıymalı harcın hazırlanışı için; isterseniz kıyma, soğan, baharatları ve maydanozu çiğ olarak karıştırıp kullanabilirsiniz.
  • Pişmiş olarak kullanmak isterseniz önce soğanı zeytinyağı ile kavuralım sonrasında kıymayı ekleyelim kıyma da kavrulduktan sonra baharatlarını ve maydanozu ekleyelim.
  • Not: Bu hamur ölçülerine göre harçlardan sadece istediğiniz ikisini yapınız!!!.
  • Hamurumuz için; yoğurma kabına yumurtaları kıralım, suyunu ve tuzunu da ekledikten sonra karıştıralım ve unumuzu ekleyerek yoğuralım. Güzelce yoğurduğumuz hamuru yumaklar yapalım ve dinlendirelim (Dinlenen hamur daha rahat açılır)
  • Merdane ya da oklava yardımıyla hamuru açalım ve sonra su bardağı yardımıyla yuvarlaklar keselim hazırladığımız harçtan bırakarak istediğimiz şekilde kapatalım (Üç şekilde fotoğraflarda var)
  • Pişirmek için tencerede su kaynatalım ve tuz ekleyelim sonrasında metezlerimizi pişmeye bırakalım ara ara karıştıralım ki birbirlerine yapışmasınlar metezler suyun üzerine çıktıktan sonra 5 dakika daha kaynatalım ve sonra süzerek çıkaralım.
  • Servis tabaklarımıza bıraktığımız metezlerin üzerine biberli yağ dökebiliriz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder