28 Nisan 2022 Perşembe

Mis Kokulu Osmanlı Şerbeti - Ramazan Şerbeti Tarifi

 

Mis Kokulu Osmanlı Şerbeti - Ramazan Şerbeti Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kadar vişne-kiraz (donmuş, kurutulmuş ya da taze)
  • 4-5 adet karanfil
  • 1-2 adet kabuk tarçın
  • 1 adet orta boy zencefil
  • 1 adet küçük boy zerdeçal
  • 1 su bardağı hibiskus/karadut (tercihe kalmış)
  • 5-6 litre su
  • 1 su bardağı şeker

    Mis Kokulu Osmanlı Şerbeti - Ramazan Şerbeti Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şeker hariç tüm malzemeyi temiz bir tülbent içine yerleştirin ya da direk tencerenize su ile birlikte tencerenize koyun.
  • Kaynayana kadar kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra ocağın en küçük gözünde kısık ateşte yaklaşık 60 – 90 dk kadar kaynamaya bırakın.
  • Tülbenti çıkarın. Eğer tülbent içinde kaynamaya bırakmadıysanız benim gibi şekeri ilave edin ve şeker eriyene kadar kısık ateşte karıştırın ve ocağı kapatın.
  • Bu kez tülbent yardımıyla tortuları şerbette olmamasını istediğimiz için tülbent sayesinde şerbetinizi süzün.
  • Oda sıcaklığına gelince servise hazırdır. Afiyet olsun :) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder