Mis Kokulu Osmanlı Şerbeti - Ramazan Şerbeti Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg kadar vişne-kiraz (donmuş, kurutulmuş ya da taze)
- 4-5 adet karanfil
- 1-2 adet kabuk tarçın
- 1 adet orta boy zencefil
- 1 adet küçük boy zerdeçal
- 1 su bardağı hibiskus/karadut (tercihe kalmış)
- 5-6 litre su
- 1 su bardağı şeker
Mis Kokulu Osmanlı Şerbeti - Ramazan Şerbeti Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şeker hariç tüm malzemeyi temiz bir tülbent içine yerleştirin ya da direk tencerenize su ile birlikte tencerenize koyun.
- Kaynayana kadar kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra ocağın en küçük gözünde kısık ateşte yaklaşık 60 – 90 dk kadar kaynamaya bırakın.
- Tülbenti çıkarın. Eğer tülbent içinde kaynamaya bırakmadıysanız benim gibi şekeri ilave edin ve şeker eriyene kadar kısık ateşte karıştırın ve ocağı kapatın.
- Bu kez tülbent yardımıyla tortuları şerbette olmamasını istediğimiz için tülbent sayesinde şerbetinizi süzün.
- Oda sıcaklığına gelince servise hazırdır. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder