Süzme Yoğurtlu Soğan Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet kırmızı biber
- 1 adet havuç
- 1 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı soya sosu (60 ml)
- 1 kase süzme yoğurt
Süzme Yoğurtlu Soğan Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurtlu soğan mezesi için öncelikle kırmızı kapya biberi küçük küçük doğrayalım.
- Kuru soğanları da julyen doğrayarak bir kenara alalım.
- Ardından havucun kabuğunu soyarak rendeleyelim.
- Tavaya sıvı yağ alalım ve üzerine havuçları, kırmızı biberleri ve doğradığımız soğanları ilave edelim. Son olarak sarımsağı ekleyerek sebzelerimizi sotelemeye başlayalım.
- Biberler ve soğanlar diriliğini kaybedince kadar orta ateşte sürekli karıştırarak kavurmaya devam edelim.
- Yeterince piştikten sonra üzerlerine soya sosunu gezdirelim. Bu tarifte soya sosu kullandığım için tekrar tuz eklemedim, soya sosu kullanmadan hazırlarsanız damak tadınıza göre tuz ilave edebilirsiniz.
- 1-2 dakika daha karıştırarak kavurduktan sonra sebzelerimizi ocaktan alabiliriz.
- Sebzelerimizi yoğurtla buluşturmadan önce biraz soğumaları gerekiyor. Bu yüzden daha hızlı soğumaları için bir tabağa aktaralım.
- Genişçe bir kaseye süzme yoğurdu alalım ve tel çırpıcı ile karıştırdıktan sonra üzerlerine soğuyan sebzelerimizi ilave edelim.
- Son olarak tüm malzemeyi nazikçe karıştıralım.
- Süzme yoğurtlu soğan mezemiz artık servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder