23 Nisan 2022 Cumartesi

Nefis Karnıyarık Tarifi

 

Nefis Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 adet patlıcan

İç harcı için;

  • 300 gram kıyma
  • 2 dış sarımsak
  • 1 adet domates
  • 3 adet çarliston biber
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 1 su bardağı su

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2.5 su bardağı su
  • Tuz

    Nefis Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak yıkadığımız patlıcanları alacalı soyalım ve derin bir kabın içine alalım üzerini geçecek kadar su ve biraz tuz ekleyelim.(acısını çıkarmak için)
  • 15 dakika böyle bekletip kağıt havlu ile kurulayalım.
  • Geniş bir tavaya biraz sıvı yağ koyalım ve patlıcanları kızartalım ve kenara alım.
  • Geniş bir tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ dökelim soğan ve biberi ekleyip kavuralım.
  • Ardından sarımsakları ekleyelim bir iki dakika kavurduktan sonra kıymayı ekleyelim.
  • Kıymayı ekledikten sonra küp doğradığımız domatesleri ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Daha sonra salça tuz ve karabiberi ekleyip suyunu ilave edelim.
  • Suyunu çekince altını kapatalım.
  • Kızaran patlıcanları herhangi bir fırın kabı içine koyun.
  • Her birinin üzerine boylamına bıçak ile çizikler atalım ve yavaşça ortalarını açalım.
  • Hazırladığımız harçtan eşit miktarda koyalım.
  • Derin bir kabın içinde sosunu hazırlayalım ve tepsiye dökelim.
  • Ardından süslemesini yapalım ve 200 dereceye aldığımız fırında pişirelim. Afiyet olsun ☺.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder