Nefis Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
- 8 adet patlıcan
İç harcı için;
- 300 gram kıyma
- 2 dış sarımsak
- 1 adet domates
- 3 adet çarliston biber
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- 1 su bardağı su
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı salça
- 2.5 su bardağı su
- Tuz
Nefis Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yıkadığımız patlıcanları alacalı soyalım ve derin bir kabın içine alalım üzerini geçecek kadar su ve biraz tuz ekleyelim.(acısını çıkarmak için)
- 15 dakika böyle bekletip kağıt havlu ile kurulayalım.
- Geniş bir tavaya biraz sıvı yağ koyalım ve patlıcanları kızartalım ve kenara alım.
- Geniş bir tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ dökelim soğan ve biberi ekleyip kavuralım.
- Ardından sarımsakları ekleyelim bir iki dakika kavurduktan sonra kıymayı ekleyelim.
- Kıymayı ekledikten sonra küp doğradığımız domatesleri ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Daha sonra salça tuz ve karabiberi ekleyip suyunu ilave edelim.
- Suyunu çekince altını kapatalım.
- Kızaran patlıcanları herhangi bir fırın kabı içine koyun.
- Her birinin üzerine boylamına bıçak ile çizikler atalım ve yavaşça ortalarını açalım.
- Hazırladığımız harçtan eşit miktarda koyalım.
- Derin bir kabın içinde sosunu hazırlayalım ve tepsiye dökelim.
- Ardından süslemesini yapalım ve 200 dereceye aldığımız fırında pişirelim. Afiyet olsun ☺.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder