Pileli Perde Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 20 tane baklavalık yufka
- 100 gram tereyağ
- 1 su bardağı irmik
Sosu için
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- 1 büyük çay bardağı sıvı yağ
- 1 kabartma tozu
Şerbet için
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- 1 dilim limon
Bardak ölçüm 200 ml
Pileli Perde Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce şerbeti kaynatıyoruz soğumaya bırakıyoruz.Yağımızı eritelim yufkayı tezgaha serelim fırçayla yağlayalım.
- İrmik serpelim iki ucuycan pile şeklinde toplayalım.
- Yağladığımız tepsiye dizelim.
- Yufkalar bitene kadar bu şekilde devam edelim .
- 180 derecede 25 dk kadar pişirelim.
- Üzeri hafif kızarınca sosumuzu çırpalım.
- Kaşıkla yufkaların üzerine dökelim her yerine eşit fırına verelim.
- 10 dk kadar pişirelim.
- Fırını kapatalım şerbet soğuk olucak.
- Tatlımızda ılık olsun ki yumuşamasın çıtır çıtır olsun şerbetimizi dökelim.
- Şerbeti çekince üzerine fındık verya fıstık nasıl arzu ederseniz öyle süsleyin. Afiyet olsun not irmik kullanmak istemeyen ceviz fındık fıstık serpebilir zevkinize göre deniyecek olanlara afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder