22 Nisan 2022 Cuma

Pileli Perde Tatlısı Tarifi

 

Pileli Perde Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 20 tane baklavalık yufka
  • 100 gram tereyağ
  • 1 su bardağı irmik

Sosu için

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 büyük çay bardağı sıvı yağ
  • 1 kabartma tozu

Şerbet için

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 dilim limon

Bardak ölçüm 200 ml

Pileli Perde Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk önce şerbeti kaynatıyoruz soğumaya bırakıyoruz.Yağımızı eritelim yufkayı tezgaha serelim fırçayla yağlayalım.
  2. İrmik serpelim iki ucuycan pile şeklinde toplayalım.
  3. Yağladığımız tepsiye dizelim.
  4. Yufkalar bitene kadar bu şekilde devam edelim .
  5. 180 derecede 25 dk kadar pişirelim.
  6. Üzeri hafif kızarınca sosumuzu çırpalım.
  7. Kaşıkla yufkaların üzerine dökelim her yerine eşit fırına verelim.
  8. 10 dk kadar pişirelim.
  9. Fırını kapatalım şerbet soğuk olucak.
  10. Tatlımızda ılık olsun ki yumuşamasın çıtır çıtır olsun şerbetimizi dökelim.
  11. Şerbeti çekince üzerine fındık verya fıstık nasıl arzu ederseniz öyle süsleyin. Afiyet olsun not irmik kullanmak istemeyen ceviz fındık fıstık serpebilir zevkinize göre deniyecek olanlara afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder