Ramazan’ın Tadı Güllaç Tarifi İçin Malzemeler
- 12 yaprak güllaç
- 2 litre süt
- 2 su bardağı şeker
- Çekilmiş ceviz
Üzeri için:
- 2 yemek kaşığı toz antep fıstığı
- 2 yemek kaşığı nar
Ramazan’ın Tadı Güllaç Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle süt ve şekeri tencereye alarak ısıtıyoruz, şekerler tamamen erisin.
- Daha sonra sütü oda sıcaklığında ılınmaya bırakıyoruz. Süt kaynar olursa tatlınız hamur olur o nedenle el yakmayacak şekilde olmalı.
- Güllaç yaprağının parlak kısmı üste gelecek şekilde ilkini derince bir tepsiye koyuyoruz.
- Üzerine her yanı ıslanacak şekilde bir iki kepçe süt döküyoruz.
- Altı güllaç yaprağı için aynı işlemi tekrarlayalım ve 6. Katı da ıslattıktan sonra bu kata ceviz serpelim ve üzerine diğer güllaç yapraklarını aynı şekilde ıslatarak serelim.
- Hazırladığımız tatlımızı 2 saat kadar buzdolabında muhafaza edelim.
- En az 2-3 saat dinlendirdikten sonra üzerini isteğe göre süsleyerek servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder