26 Nisan 2022 Salı

Ramazan’ın Tadı Güllaç Tarifi

 

Ramazan’ın Tadı Güllaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 12 yaprak güllaç
  • 2 litre süt
  • 2 su bardağı şeker
  • Çekilmiş ceviz

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı toz antep fıstığı
  • 2 yemek kaşığı nar

    Ramazan’ın Tadı Güllaç Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle süt ve şekeri tencereye alarak ısıtıyoruz, şekerler tamamen erisin.
  • Daha sonra sütü oda sıcaklığında ılınmaya bırakıyoruz. Süt kaynar olursa tatlınız hamur olur o nedenle el yakmayacak şekilde olmalı.
  • Güllaç yaprağının parlak kısmı üste gelecek şekilde ilkini derince bir tepsiye koyuyoruz.
  • Üzerine her yanı ıslanacak şekilde bir iki kepçe süt döküyoruz.
  • Altı güllaç yaprağı için aynı işlemi tekrarlayalım ve 6. Katı da ıslattıktan sonra bu kata ceviz serpelim ve üzerine diğer güllaç yapraklarını aynı şekilde ıslatarak serelim.
  • Hazırladığımız tatlımızı 2 saat kadar buzdolabında muhafaza edelim.
  • En az 2-3 saat dinlendirdikten sonra üzerini isteğe göre süsleyerek servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder