23 Nisan 2022 Cumartesi

Su Böreği Lezzetinde Sodalı Tepsi Böreği Tarifi

 

Su Böreği Lezzetinde Sodalı Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka

Sosu için;

  • 1 şişe maden suyu
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu

İç harcı için;

  • 250 gram beyaz peynir (Evde olan peynirlerden de yapabilirsiniz.)

    Su Böreği Lezzetinde Sodalı Tepsi Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Böreğin sosu için verilen malzemeleri bir kapta karıştırıyoruz. Fırın tepsisini hafif yağlayıp, yufkanın ilkini serip, kenarlarından biraz taşırıyoruz.
  • Sostan her yerine gelecek şekilde sürüp kat kat yufka koyuyoruz. Her kata bolca sostan sürmeyi unutmuyoruz. Yufkaların ara katına iç harcından koyup yayıyoruz.
  • Diğer yufkaları da aralarına sos sürerek yerleştiriyoruz. En son kalan yufkayı da yerleştirdikten sonra kenar kısımlarından taşan yufkaları üzerine doğru kapatıyoruz.
  • Kalan sosu da böreğin üzerine döküp çatalla delikler açıyoruz. Vaktiniz varsa bu şekilde buzdolabında bir saat kadar bekletebilirsiniz.
  • Vaktiniz yoksa hemende pişirebilirsiniz. Böreği önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri iyice kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder