Dağılmayan Çatlamayan İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 1 su bardağı irmik
- 1 çay bardağı un
- 1 adet yumurta
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Islatmak için;
- 2,5 su bardağı sıcak su
İç malzemesi için;
- 1250 gram orta yağlı kıyma
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 orta boy soğan
- Karabiber
- Pul biber
- Kekik
- Yarım su bardağı kıyılmış ceviz
- Yarım demet kadar maydanoz
Su bardağı ölçüsü: 200 ml Çay bardağı ölçüsü: 125 ml
Dağılmayan Çatlamayan İçli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak iç harcını hazırlayalım. Eti ve sıvı yağı tencereye alalım, kavuralım. Doğramış olduğumuz soğanları ekleyelim, kavuralım. Baharatları ekleyelim. Altını kapattıktan sonra cevizi ekleyelim ve soğuyunca maydanozu ekleyip dolaba kaldıralım.
- Bulgur ve irmiği sıcak suyla ıslatalım. Yatım saat kadar bekletelim. Hamurunun içerisine diğer malzemeleri ekleyip iyice yoğuralım (Yoğururken arada elimizi ıslatarak su ekleyelim yapışkan bir kıvam alması gerekir).
- Hamurdan yumurta büyüklüğünde parça alalım ve silindir şeklinde yuvarlayalım. İşaret parmağımızla açalım. Biraz açtıktan sonra avucumuzun içine alalım ve inceltelim. İç harcını koyup kapatalım limon şeklini verelim.
- Buzluğa koymak isterseniz bu şekilde yapıp birbirine yapışmayacak şekilde tavsiye alalım ve dondurucuda donduralım. Daha sonra saklama kutusuna koyup, kapalı bir şekilde saklayabilirsiniz.
- Kızartırken ister buzu çözülmeden ister buzu çözülünce kızgın yağda kızartabilirsiniz. Tarifi mutlaka demenizi tavsiye ederim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder