Süt Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 75gr tuzsuz tereyağı
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker (Daha şekerli isterseniz ölçüyü arttırabilirsiniz.)
- 1 litre süt (5 su bardağı)
Üzeri için;
- Biraz pekmez (Yarım çay bardağı kadar hangi pekmezi seviyorsanız ben üzüm pekmezi kullandım)
- Fındık veya ceviz
Süt Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tereyağı eritilir, un eklenir. Unun kokusu çıkana kadar kavrulur kısık ateşte.
- Üzerine azar azar süt ekleyip bir yandan çırpılmaya devam edilir. Bu süreçde hiç bırakmadan çırparsak topaklanma yapmaz. Koyulaşıp muhallebi kıvamı alana kadar, göz göz olup kaynamamaya başlayınca 1-2 dakika daha kaynatılıp kapatılır.
- Ocaktan alınıp güveçlere koyulur. Daha önceleri yaptığımda küçük boy borcama koyup yapmıştım. Dilediğiniz fırında kullanılabilecek en küçük boy kalıba koyabilirsiniz.
- 200 derecede sadece üst ayarda üzeri kızarıncaya kadar fansız ayarda fırında tutulur. Servis yapmadan önce pekmez ve ceviz serpelim. Koyulmasa da olabilir ama mutlaka deneyin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder