22 Nisan 2022 Cuma

Süt Helvası Tarifi

 

Süt Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 75gr tuzsuz tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker (Daha şekerli isterseniz ölçüyü arttırabilirsiniz.)
  • 1 litre süt (5 su bardağı)

Üzeri için;

  • Biraz pekmez (Yarım çay bardağı kadar hangi pekmezi seviyorsanız ben üzüm pekmezi kullandım)
  • Fındık veya ceviz

    Süt Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı eritilir, un eklenir. Unun kokusu çıkana kadar kavrulur kısık ateşte.
  • Üzerine azar azar süt ekleyip bir yandan çırpılmaya devam edilir. Bu süreçde hiç bırakmadan çırparsak topaklanma yapmaz. Koyulaşıp muhallebi kıvamı alana kadar, göz göz olup kaynamamaya başlayınca 1-2 dakika daha kaynatılıp kapatılır.
  • Ocaktan alınıp güveçlere koyulur. Daha önceleri yaptığımda küçük boy borcama koyup yapmıştım. Dilediğiniz fırında kullanılabilecek en küçük boy kalıba koyabilirsiniz.
  • 200 derecede sadece üst ayarda üzeri kızarıncaya kadar fansız ayarda fırında tutulur. Servis yapmadan önce pekmez ve ceviz serpelim. Koyulmasa da olabilir ama mutlaka deneyin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder