Tart Kalıbında Malaga Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Kreması için;
- 500 ml süt
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 paket toz kremşanti
- 1 çay bardağı süt
Keki için;
- 2 adet yumurta
- 1 çimdik tuz
- 1 su bardağı şeker (200 ml bardak ölçüsü)
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı un (250 ml bardak ölçüsü)
- 2 yemek kaşığı kakao
Keki ıslatmak için
- 1 çay bardağı süt
Ganaj için;
- 200 ml sıvı krema
- 160 gram bitter çikolata
Tart Kalıbında Malaga Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle krema için; uygun bir tencereye süt, şeker, un ve nişasta ekleyip ocakta sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirin.
- Ocaktan alıp tereyağ ve vanilya yı ekleyip iyice karıştırıp, üzerini streç film ile örtüp, soğuması için buzdolabına koyun.
- Kek için yumurta, şeker, tuz köpük köpük olana kadar çırpın sıvı malzemeleri ekleyip hafif karıştırın.
- Daha sonra kuru malzemeleri eleyerek ilave edip bir spatula yardımıyla güzelce karıştırıp, iyice yağlayıp, un serpiştirmiş olduğunuz tart kalıbına kek harcını dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika kadar kontrollü pişirin.
- Soğumuş olan muhallebiye bir paket toz şantiyi ve sütü ekleyip, iyice iki üç dakika çırpın. Bir yemek kaşığı dolusu ayırın üzerini süslemek için.
- Pişen keki bir çay bardağı süt ile ıslatın üzerine kremayı yayın üç adet muzu ikiye bölün kremanın üzerine yerleştirin.
- Bir sos tavasının içerisine sıvı kremayı ekleyip ocakta kaynama derecesine getirin ama kaynatmayın içerisine çikolataları ekleyip iyice karıştırın. Soğuyunca muzların üzerine dökün.
- Çikolata sosu sıcak olursa muzların üzerinden akar bilginiz olsun bir kaşık ayırmış olduğunuz muhallebiye biraz süt ekleyip, karıştırın, bir torbaya koyup, üzerini istediğiniz şekilde süsleyip, dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder