22 Nisan 2022 Cuma

Tavuklu Arap Tava Tarifi

 

Tavuklu Arap Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 3 tane patates
  • 2 tane kapya biber
  • 10 tane yeşil kıl biber (İsterseniz yeteri miktarda yeşil farklı biber olabilir )
  • 2 tane domates
  • 1 tane kuru soğan
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı su (200 ml)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber

    Tavuklu Arap Tava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk ve sebzeleri doğruyoruz. Isıya dayanaklı fırın kabına koyuyoruz.
  • Üzerine yağ, salça, baharatlar, tuz ve suyu döküp iyice elimizle harmanlıyoruz.
  • Üzerine ıslatmış olduğum yağlı kağıdı kapatıp 180 derece fırında 1 saat pişirdim.
  • Son 20 dakikası üzerindeki kağıdı alıp, üzeri açık pişirdim.  Fırın pişirme süreleri farklılık gösterdiği için yine de kontrollü pişirme yapmanızı öneririm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder