28 Nisan 2022 Perşembe

Tek Hamurdan Çıtır Çıtır Harika 2 Çeşit Tatlı Tarifi

 

Tek Hamurdan Çıtır Çıtır Harika 2 Çeşit Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 6 su bardağı un

Açmak için;

  • Nişasta

Arası için;

  • Ceviz, fındık

Üzeri için;

  • 250 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Şerbet için;

  • 6 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • 1 parça limon

(çay bardağı ölçüsü 125 ml)

(su bardağı ölçüsü 200 ml)

Tek Hamurdan Çıtır Çıtır Harika 2 Çeşit Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için gerekli malzemeler karıştırılır kontrollü un eklenir ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğrulur.
  2. Hamur bezelere bölünür bezeler tatlı tabağı büyüklüğünde açılır.
  3. Aralarına nişasta ve buzdolabı poşeti bırakılarak hava almayacak şekilde kapatılır en az 2 saat dinlendirilir.
  4. Şerbeti için şeker, su ve limon karıştırılır ocağa alınır kaynamaya başlayınca 6-7 dk daha kaynatılır şerbet kıvam alınca ocaktan alınır.
  5. Ocaktan alır almaz tuz ve tereyağı eklenir karıştırılır ve soğumaya bırakılır.
  6. Bezeler olabildiğince ince açılır. Ortadan ikiye kesilir ve ceviz serpiştirerek oklavayla sarılır büzülür ve tepsiye alınır.
  7. Diğer tatlı için büzülen yufkalar ikiye kesilir ve iki ucu birleştirilip tepsiye alınır.
  8. Üzerine yağ dökülür ve ısıtılmış 190 derece fırında pişirilir.
  9. Sıcak tatlıya soğuk şerbet dökülür. Şerbeti çekince servise hazır deneyen herkese afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder