İzmir Pastanelerinin Yok Satan Kardelen Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Kek için;
- 4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker (140 gr)
- 1+1/4 (çeyrek) su bardağı un (130 gr) (1 bardak + çeyrek bardak)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Islatmak için;
- 600 ml süt
- 1 paket kremaKrema için;
- 1/2 (yarım) su bardağı nişasta (40 gr)
- 1/2 (yarım) su bardağı un (55 gr)
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı toz şeker (125 gr)
- 1 litre süt
- 80 gram beyaz çikolata
- 1 paket vanilin
- 1 kutu kremaArası ve üstüne;
- Antep fıstığı (ceviz/yer fıstığı/fındık da olur)
- Beyaz çikolata
- Hindistan cevizi
İzmir Pastanelerinin Yok Satan Kardelen Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kek için: yumurta ve şekeri rengi açılıp mayonez kıvamına gelene kadar iyice çırpın.
- Kuru malzemeleri ekleyin.
- Spatulayla alttan üste doğru söndürmeden yavaş yavaş karıştırın. (elerseniz daha kolay olur) hepsi harmanlanınca yağlı kağıt serilmiş büyük kare borcama dökün.
- 175 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. (kürdanla birkaç yerini kontrol edin temizse tamamdır).
- Kek soğurken süt ve kremayı iyice çırpıp dolaba koyun.
- Krema için: un, nişasta ve şekeri harmanlayın.
- Sütü azar azar ekleyip topak kalmayana kadar çırpın.
- Altını açıp iyice kıvam alana kadar kaynatın.
- Beyaz çikolata ve vanilin ekleyin.
- Sonra oda sıcaklığına gelmesi için kenara alın.
- Ara ara karıştırın ki kabuklanmasın.
- Oda sıcaklığına gelince bir kutu krema ekleyip iyice karıştırın.
- Soğuyan keki ortadan ikiye kesin.
- Dolaptaki sütlü karışımın yarısıyla alt katı ıslatın.
- Kremanın az bir kısmını üstüne ayırıp kalanı araya döküp eşit bir şekilde yayın.
- Üzerine beyaz çikolata ve antep fıstığı serpiştirip öbür keki koyun.
- Onu da iyice ıslatıp kalan kremayı yayın bol hindistan cevizi serpiştirip dolaba kaldırın.
- En az 3-4 saat dinlendirin. Ben bir gün dinlendirdim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder