Tel Tel Ayrılan Tahinli Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre ılık süt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 adet yumurta (1 nin sarısını ayırın)
- 1 yaş maya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı şeker
Tahini için
- 1 kilo çifte kavrulmuş tahinli
- 1 yemek kaşığı şeker
- 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
Tel Tel Ayrılan Tahinli Tarifi Nasıl Yapılır?
- Un hariç malzemeler karıştırma kabına alın ve karştırın.
- Daha sonra kontrolü bir şekilde unu ilave edip hamuru sıvıyağla toparlayın ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin ve 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Mayalanmış hamuru yağladınız tezgaha alın ve 11 tane orta büyüklükte bezeler alın.
- Ardından 5 dakika hamuru bekletip hamuru açabildiniz kadar açın ve 1 kepçe yardımıyla tahinliyi üzerine gezdirip hamurun her tarafına yayıp uzunlamasına katlayıp kenara alın. Bu işlemi bitene kadar yapın.
- Ardından hamuru alıp elinizle gerdirebildiniz kadar gerdirip tahinlinin şeklini verin ve tepsiye dizin.
- Son olarak üzerini yumurtanın sarısını sürüp önceden ısıtılmış 250derece alt üst ayarda üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder