26 Nisan 2022 Salı

Tel Tel Ayrılan Tahinli Tarifi

 

Tel Tel Ayrılan Tahinli Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 adet yumurta (1 nin sarısını ayırın)
  • 1 yaş maya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker

Tahini için

  • 1 kilo çifte kavrulmuş tahinli
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ

    Tel Tel Ayrılan Tahinli Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un hariç malzemeler karıştırma kabına alın ve karştırın.
  • Daha sonra kontrolü bir şekilde unu ilave edip hamuru sıvıyağla toparlayın ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin ve 1 saat mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanmış hamuru yağladınız tezgaha alın ve 11 tane orta büyüklükte bezeler alın.
  • Ardından 5 dakika hamuru bekletip hamuru açabildiniz kadar açın ve 1 kepçe yardımıyla tahinliyi üzerine gezdirip hamurun her tarafına yayıp uzunlamasına katlayıp kenara alın. Bu işlemi bitene kadar yapın.
  • Ardından hamuru alıp elinizle gerdirebildiniz kadar gerdirip tahinlinin şeklini verin ve tepsiye dizin.
  • Son olarak üzerini yumurtanın sarısını sürüp önceden ısıtılmış 250derece alt üst ayarda üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder