29 Nisan 2022 Cuma

Topalak Çorbası Tarifi

 

Topalak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 250 gram kuşbaşı et
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Topalaklar için;

  • 1 su bardağı (200 mlt lik) ince bulgur
  • Yarım çay bardağı irmik
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 çay kaşığı tuz

Sosu için;

  • 1,5 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı nane

    Topalak Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Nohutlar haşlanır, et küçük küçük doğranıp, pişirilir ve bir kenara alınır.
  • Topalaklar hazırlanır. Topalak malzemeleri bir tepsiye konur ve 20 dakika güzelce yoğrulur ve nemli bezle kapatılır ki kurumasın (Eğer biraz katı olursa bir miktar daha ılık su ilave edilebilir)
  • Hamurdan küçük rulolar yapılır, bu rulolar küçük küçük parçalara ayrılıp, topalaklar yapılır ve unlanmış tepsiye konur.
  • Tencereye bir yemek kaşığı tereyağ konup, eritilir üzerine yarısına kadar sıcak su konur. Su kaynayınca biraz tuz tencerenin ilave edilir.
  • Sırasıyla haşlanmış nohut, et ve topalaklar konur. (20 dakika kaynatılır) o kaynarken, sos kabında bir buçuk yemek kaşığı tereyağ eritilir.
  • Üzerine salçalar ve baharatlar konur. Bir iki kepçe çorbanın suyundan ilave edilip, sos açılır veee çorbanın içine boşaltılır, bir taşım kaynayınca servis yapılabilir. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder