20 Nisan 2022 Çarşamba

Yoğurtlu Tantuni Tarifi

 

Yoğurtlu Tantuni Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kara biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz
  • 1 çay bardağı su

Diğer malzemeler;

  • 5 adet lavaş
  • 3 adet kırmızı soğan küçük küçük doğranmış
  • 3 adet domates küçük küçük doğranmış

Üzeri için;

  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
  • 1 su bardağı domates püresi
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 dal ince kıyılmış maydanoz

    Yoğurtlu Tantuni Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk etini küçük küçük doğrayıp, uygun bir tavaya alıyoruz rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  • Daha sonra suyunu çekene kadar pişiriyoruz pişen etimize tereyağ, zeytinyağ, tuz ve baharatları ekleyip, karıştırıyoruz.
  • 1 çay bardağı su ilave edip 2 dk daha pişiriyoruz.
  • Lavaşımızı etin üzerine koyup suyuna bandırıyoruz daha sonra arasına tavuk eti domates soğan koyup dürüm şeklinde katlıyoruz, üç eşit parçaya kesiyoruz, servis tabağına alıyoruz.
  • Domates sosunu tavaya alıp, ocakta kaynatıyoruz daha sonra dürümlerin üzerine gezdiriyoruz. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip zeytinyağ ve toz biberi ocakta kızdırıp, en son üzerine gezdiriyoruz.
  • İnce kıyılmış maydanoz serpip, servis yapıyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder