Yoğurtlu Tantuni Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk göğsü
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kara biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Tuz
- 1 çay bardağı su
Diğer malzemeler;
- 5 adet lavaş
- 3 adet kırmızı soğan küçük küçük doğranmış
- 3 adet domates küçük küçük doğranmış
Üzeri için;
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
- 1 su bardağı domates püresi
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 2 dal ince kıyılmış maydanoz
Yoğurtlu Tantuni Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuk etini küçük küçük doğrayıp, uygun bir tavaya alıyoruz rengi dönene kadar kavuruyoruz.
- Daha sonra suyunu çekene kadar pişiriyoruz pişen etimize tereyağ, zeytinyağ, tuz ve baharatları ekleyip, karıştırıyoruz.
- 1 çay bardağı su ilave edip 2 dk daha pişiriyoruz.
- Lavaşımızı etin üzerine koyup suyuna bandırıyoruz daha sonra arasına tavuk eti domates soğan koyup dürüm şeklinde katlıyoruz, üç eşit parçaya kesiyoruz, servis tabağına alıyoruz.
- Domates sosunu tavaya alıp, ocakta kaynatıyoruz daha sonra dürümlerin üzerine gezdiriyoruz. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip zeytinyağ ve toz biberi ocakta kızdırıp, en son üzerine gezdiriyoruz.
- İnce kıyılmış maydanoz serpip, servis yapıyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder