20 Nisan 2022 Çarşamba

Çok Ama Çok Lezzetli Ballı Hardallı Tavuk Tarifi

 

Çok Ama Çok Lezzetli Ballı Hardallı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket kalem makarna
  • 500 gram tavuk göğsü
  • 1 yemek kaşığı dolusu hardal
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 200 ml krema
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Makarnayı tuzlu suda haşlayın piştikten sonra süzün ve bekletin.
  • Tavuk göğsünü küp şeklinde doğrayın.
  • Tavaya sıvı yağ dökerek yüksek ateşte tavukların rengi dönene kadar soteleyin.
  • Ardından yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı ilave ettikten sonra ocağın altını orta ateşe getirin.
  • Sırayla tuz ve baharatları da ekleyin.
  • Derin bir kase içersinde süt,krema,nişastayı pürüzsüz olana dek çırpın. Sosu tavaya dökün.
  • Fokurdamaya başladığında altını kısın.
  • Tavanın kapağını kapatarak 5 dk pişirin.
  • Sosu kıvam aldığında içerisine hardal ve balı ekleyin.
  • Güzelce karıştırdıktan sonra kenarda bekleyen makarnayı içersine alın ve karıştırın.
  • Ocağın altını kapatıp10 dakika dinlenmeye bırakın. Sonra servise hazır.
  • Yanına mevsim sebzelerinden oluşan bir salata hazırlayabilirsiniz.
  • 10 adet mantar

    Çok Ama Çok Lezzetli Ballı Hardallı Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder