Aksaray Usulü Hoşmerim (Dondurma Eşliğinde) Tarifi
Aksaray Usulü Hoşmerim (Dondurma Eşliğinde) Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram margarin yada tereyağı
- 4 su bardağı un
- 1.5 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı su
Aksaray Usulü Hoşmerim (Dondurma Eşliğinde) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle uygun bir tencereye marganimizi alıp eritiyoruz.
- Margarinin tamamı erimeye yakın üzerine unumuzu ekleyip ocağımızın altını orta ateşe alıp karıştırmaya başlıyoruz. Unumuz fotoğrafta görüldüğü gibi kahverengi hale gelinceye kadar hiç ara vermeden karıştırıyoruz.
- Diğer tarafa uygun bir kaba şekerimizi alıp üzerine suyu ekleyip karıştırıyoruz.
- Un kokmaması için sürekli karıştırıp pütürlü olmamasına dikkat etmemiz lazım.
- Hazır olan karışımı ocaktan alıp sıcakken üzerine şerbeti döküp güzelce karıştırıyoruz.
- Servis için ben dondurma kullandım bir kasenin içerisini hafif su ile ıslatıp biraz hoşmerim koyuyoruz.
- Üzerine dondurma daha sonra kapatacak şekilde tekrar hoşmerim ekleyip ters çeviriyoruz bu işlemi biraz ılık olduktan sonra yapıyoruz.Deneyeceklere afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder