Aksaray Usulü Hoşmerim (Dondurma Eşliğinde) Tarifi

 

Aksaray Usulü Hoşmerim (Dondurma Eşliğinde) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram margarin yada tereyağı
  • 4 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı su

    Aksaray Usulü Hoşmerim (Dondurma Eşliğinde) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle uygun bir tencereye marganimizi alıp eritiyoruz.
  • Margarinin tamamı erimeye yakın üzerine unumuzu ekleyip ocağımızın altını orta ateşe alıp karıştırmaya başlıyoruz. Unumuz fotoğrafta görüldüğü gibi kahverengi hale gelinceye kadar hiç ara vermeden karıştırıyoruz.
  • Diğer tarafa uygun bir kaba şekerimizi alıp üzerine suyu ekleyip karıştırıyoruz.
  • Un kokmaması için sürekli karıştırıp pütürlü olmamasına dikkat etmemiz lazım.
  • Hazır olan karışımı ocaktan alıp sıcakken üzerine şerbeti döküp güzelce karıştırıyoruz.
  • Servis için ben dondurma kullandım bir kasenin içerisini hafif su ile ıslatıp biraz hoşmerim koyuyoruz.
  • Üzerine dondurma daha sonra kapatacak şekilde tekrar hoşmerim ekleyip ters çeviriyoruz bu işlemi biraz ılık olduktan sonra yapıyoruz.Deneyeceklere afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder