Tire Köfte Tarifi

 

Tire Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köfte için:

  • 1/2 (yarım) kg orta yağlı kıyma
  • Tuz
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Pul biber

Köfteyi pişirmek için:

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu için:

  • 4 adet orta boy domates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Sarımsak tozu (isteğe bağlı)
  • Karabiber
  • Pul biber

Yanında servis etmek için:

  • 7-8 adet yeşilbiber
  • 7-8 adet küçük domates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Yemeğin yanında:

  • Pide
  • Yoğurt
  • 1 büyük soğan
  • Tuz
  • Sumak

    Tire Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kıyma, tuz ve baharatlarla 10-15 dakika yoğrulur, 1 saat kadar buzdolabında bekletilir.
  • Daha sonra kıymadan küçük bir mandalina büyüklüğünde toplar yapılıp eli ıslatarak şişe sarılır.
  • Hazırlanan şişler, sıvı yağ gezdirdiğimiz büyük bir tavada arkalı önlü pişirilir ve bir tabağa alınır.
  • Soğuyunca şişler çıkarılır.
  • Sosu için tavaya alınan tereyağında kabuğunu soyup yemeklik doğradığımız domatesler suyunu kaybedene kadar pişirilir, tuz ve baharatlar eklenir.
  • Daha sonra tavanın altı kapatılır.
  • Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağı eridikten sonra yeşilbiber ve küçük domatesler kavrulur.
  • Bunların yanına şişten çıkardığımız köfteler eklenir;.
  • Bu şekilde köftelerin tekrar ısınması sağlanır.
  • Tabak hazırlanırken pide ister yemeğin yanında ister doğranarak domates sosunun altında servis edilebilir. (ben yanında servis ettim. )
  • Tabağa önce tekrar ısıttığımız domates sosu yayılır.
  • Üzerine yeşilbiber ve domateslerle tavada ısıttığımız köfteler dizilir.
  • Yanına tuz ve sumakla ovduğumuz soğan, tereyağında kızarttığımız yeşilbiber ve domatesler, 2-3 yemek kaşığı yoğurt eklenir.
  • Yemeğin üzerine en son isteğe bağlı olarak tavada erittiğimiz tereyağı gezdirilebilir.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder