13 Mayıs 2022 Cuma

Ballı Pankek (Püf Noktasıyla) Tarifi

 

Ballı Pankek (Püf Noktasıyla) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un +1 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • Çilek
  • Muz
  • Bal

    Ballı Pankek (Püf Noktasıyla) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz. Sütü ve sıvı yağı ekleyip, çırpmaya devam ediyoruz. Son olarak kuru malzemeleri eleyerek ekliyoruz ve çırpıyoruz.
  • Pankek hamuru ne çok sıvı nede katı kıvamlı olacak. Eğer sıvı olduysa un ilavesi yapabilirsiniz (Pankekin püf noktası, pankek hamurunu hazırladıktan sonra 10-15dk bekletiyorum. Daha sonra pişiriyorum. Bu sayede pankeklerim çok güzel kabarıyor. Kek gibi yumuşacık ve kabarık oluyor)
  • Tavayı orta ateşte önceden ısıtıyoruz. Krep tavanız var ise yağlamanıza gerek yok. Normal tavada yapacaksanız eğer tavanızı yağlayın.
  • Hamuru kepçe yardımı ile tavaya döküyoruz. Hamur göz göz olup kabarmaya başlayınca, diğer yüzünü çevirip, pişiriyoruz. Pankeki bal ile servis ediyoruz. Pankeklerimiz hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder