Ballı Pankek (Püf Noktasıyla) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı un +1 yemek kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- Çilek
- Muz
- Bal
Ballı Pankek (Püf Noktasıyla) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz. Sütü ve sıvı yağı ekleyip, çırpmaya devam ediyoruz. Son olarak kuru malzemeleri eleyerek ekliyoruz ve çırpıyoruz.
- Pankek hamuru ne çok sıvı nede katı kıvamlı olacak. Eğer sıvı olduysa un ilavesi yapabilirsiniz (Pankekin püf noktası, pankek hamurunu hazırladıktan sonra 10-15dk bekletiyorum. Daha sonra pişiriyorum. Bu sayede pankeklerim çok güzel kabarıyor. Kek gibi yumuşacık ve kabarık oluyor)
- Tavayı orta ateşte önceden ısıtıyoruz. Krep tavanız var ise yağlamanıza gerek yok. Normal tavada yapacaksanız eğer tavanızı yağlayın.
- Hamuru kepçe yardımı ile tavaya döküyoruz. Hamur göz göz olup kabarmaya başlayınca, diğer yüzünü çevirip, pişiriyoruz. Pankeki bal ile servis ediyoruz. Pankeklerimiz hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder