21 Mayıs 2022 Cumartesi

Bulgurlu Sulu Köfte Tarifi

 

Bulgurlu Sulu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Bulgur köftesi için;

  • 1 su bardağı içli köftelik bulgur
  • 1 su bardağı kaynar su
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yoğururken yarım bardaktan az ılık su

Diğer malzemeler;

  • 1 tane konserve nohut (1 bardak haşlanmış nohut
  • Yarım bardak haşlanmış yeşil mercimek
  • 1-2 tane patates
  • 1 büyük soğan
  • 2-3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kırmızı biber
  • Sumak
  • Nane
  • Su

    Bulgurlu Sulu Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Evet, öncelikle nohudumu yeşil mercimeğimizi ayrı ayrı haşlıyoruz. Onlar haşlanırken köftemizi hazırlayalım.
  • Bir bardak inci bulgurumuzu, tuzumuzu bir büyük kaba ekliyoruz, ve bir bardak haşlanmış su ekliyoruz – 10 dakika bekledikten sonra 1 bardak unumuzu ilave ediyoruz.
  • Unumuzu ilave ettikten sonra, bir iyice yoğuruyoruz yoğururken biraz su (Yarım bardaktan az ılık su) ekliyoruz tutması için.
  • Yoğurma işlemi bitince küçük küçük yuvarlıyoruz ve köftelerimiz hazır. Ben köftelerin hepsini eklemiyorum, yarısını yemeğe kullanıyorum, diğer yarısını da derin donduruca da koruyorum.
  • Bir kenarda malzemelerimiz hazır beklerken, sıvı yağımızı tencereye ekleyip, küp küp doğranmış soğanımızı alıyoruz tencereye. Kavurdukça pembeleşen soğanımızın üzerine domates ve biber salçasını ekliyoruz, ve kavurmaya devam ediyoruz.
  • Yeteri kadar kaynar su ekliyoruz. Patatesimizi, köftemizi, yeşil mercimeğimizi, nohudumuzu ilave ediyoruz.
  • 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, 1 tatlı kaşığı sumak, 1 tatlı kaşığı nanemizi ekleyip orta ateşte kaynayana kadar pişirelim. Kaynayınca 20-30 dakika kısık ateşte pişirelim. Afiyet olsun şimdiden

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder