Çeşnili Patates Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet orta boy patates
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 4-5 dış sarımsak
- Çeyrek demet maydanoz
- Toz kırmızı biber
- Tuz
- Kekik
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Çeşnili Patates Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesler parmak kalınlığında dilimlenir, 15-20 dakika suda bekletilir.
- Kaynar suda 2 dakika haşlanır. Suyu alınır kurutulur.
- Bir poşet içerisinde 2 yemek kaşığı mısır unu ile harmanlanır.
- İlk önce 3-4 dakika kızartılır. Daha sonra tekrar kızartılır ( 2 aşamalı kızartma uygulanır)
- Kızaran patatesler tel üzerine alınır fazla yağından arındırılır.
- Sarımsaklar yağda bir kaç dakika kızartılır. (bunun yerine sarımsak tozu kullanılabilir).
- Patatesler karıştırma kabına alınır. Üzerine sarımsaklar. İnce kıyılmış maydanoz ve baharatlar eklenip, harmanlanır. Bu aşamada malzemelerin patatese yapışması için çok az zeytinyağı eklenebilir. Ben yağsız tercih ettim kuru haliyle. Et yemeklerinin yanına güzel bir alternatif. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder