Zahterli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gram tereyağı (Oda ısısında)
- 1 adet yumurta (Akı hamura sarısı üstüne)
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı toz zahter
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı yoğurt
- 3,5-4 su bardağı un (240 ml bardak)
Zahterli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tüm malzemeleri derin bir kaba alın ve unu eklemeden önce harcı iyice bulamaç gibi karıştırın.
- Bu arada ben tereyağı ve zeytinyağı tercih ediyorum ama siz bunların yerine margarin ve sıvı yağ kullanabilirsiniz.
- Unu eklerken elerseniz daha iyi sonuç verir ama vaktiniz yoksa elemeseniz de olur 👍🏻 ‼️Dikkatli olmanız gereken şey; unu bardak bardak yedirin. Benim harca 3,5 bardak yetti. Son bardağı lütfen kontrollü ekleyin. Sert bir hamur olmamalı‼️.
- Hamurun üstünü kapatın ve 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Sonrasında çubuk yapıp, etrafında sarıp, yuvarlayın ‼️görsellerde yapılışı var.
- Üstüne yumurta sarısı sürüp, 180 derecelik fırında kızarana dek pişirin. Benim fırında 25 dakika yetiyor. Siz kendi fırın ayarınıza göre hareket edin lütfen 🌹👍🏻 Çay veya süt veya kahve ile şahane bir ikramlık 🌹🌹🌹afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder