Cevizli Rulo Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
- 2,5 yemek kaşığı irmik
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un(yaklaşık 2,5 su bardağı)
- Bir kase ince çekilmiş ceviz
Şerbeti için;
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- İnce bir dilim limon
Cevizli Rulo Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamuru için un hariç verilen malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz.
- Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde ediyoruz.
- Hamuru iki yağlı kağıt arasına alıp dikdörtgen olacak şekilde açıyoruz.
- Kenarlarını kesip düzelterek tam dikdörtgen sekline getiriyoruz.
- İnce çekilmiş cevizi hamurun her yerine serpip elimizle hafifçe bastırıyoruz.
- Hamuru önce uzunlamasına ortadan daha sonra enlemesine ortadan kesiyoruz.
- Her kareyi ince şeritler şeklinde tekrar kesiyoruz.
- Kestiğimiz her şeridi rulo şeklinde sarıp fırın tepsisine diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkan tatlıların ilk sıcağı çıkınca soğuyan şerbeti üzerlerine gezdiriyoruz.
- Tatlı şerbetini çekince servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder