2 Mayıs 2022 Pazartesi

Cevizli Rulo Sarma Tarifi

 

Cevizli Rulo Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
  • 2,5 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un(yaklaşık 2,5 su bardağı)
  • Bir kase ince çekilmiş ceviz

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • İnce bir dilim limon

    Cevizli Rulo Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için un hariç verilen malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz.
  • Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamuru iki yağlı kağıt arasına alıp dikdörtgen olacak şekilde açıyoruz.
  • Kenarlarını kesip düzelterek tam dikdörtgen sekline getiriyoruz.
  • İnce çekilmiş cevizi hamurun her yerine serpip elimizle hafifçe bastırıyoruz.
  • Hamuru önce uzunlamasına ortadan daha sonra enlemesine ortadan kesiyoruz.
  • Her kareyi ince şeritler şeklinde tekrar kesiyoruz.
  • Kestiğimiz her şeridi rulo şeklinde sarıp fırın tepsisine diziyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Fırından çıkan tatlıların ilk sıcağı çıkınca soğuyan şerbeti üzerlerine gezdiriyoruz.
  • Tatlı şerbetini çekince servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder