2 Mayıs 2022 Pazartesi

Su Böreği (Hazır Su Böreği Yufkasından) Tarifi

 

Su Böreği (Hazır Su Böreği Yufkasından) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket su böreği yufkası
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 300 gram kaşar peyniri ya da beyaz peynir

Haşlama yapmak için;

  • 4 litre sıcak su
  • 1 çorba kaşığı tuz

Şoklama yapmak için;

  • 2 litre soğuk su

    Su Böreği (Hazır Su Böreği Yufkasından) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yayvan bir tencereye sıcak suyu ve tuzu koyup kaynatalım.
  • Bir kaba 2 litre soğuk su koyalım ve ocağın yanına alalım.
  • Kaşar peynirini rendeleyim.
  • Tepsimizi yağlayalım.
  • En alt kata haşlanmamış yufkamızı serelim.
  • Yufkaları ayıralım ve ikiye bölelim.
  • Yufkaları 1 dakika kadar sıcak suda haşlayalım.
  • Haşlanan yufkayı soğuk suya alalım. Süzgeçte süzdürelim.
  • Haşlanan yufkayı tepsiye alalım.
  • Her kat yufka arasına yağ karışımı sürelim.
  • Yufkanın yarısına geldiğimizde bir kat daha haşlamadan yufka serelim.
  • Ortasına peynirimizi koyalım.
  • Kalan yufkaların tamamını haşlayalım.
  • Aralarını yağlayarak tamamlayalım.
  • En üst kata sadece yağ karışımı sürelim.
  • Fırını 200 derecede ısıtalım.
  • Altı ve üstü kızarana kadar pişirelim 🥰.
  • Dipnot: şoklama yaptığımız su soğuk olmalı. Su ısındığında mutlaka değiştirmelisiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder