Çiğ Börek Tarifi

 

Çiğ Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4,5 su bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Su

İç harcı için;

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • Karabiber
  • Yarım çay bardağı su

    Çiğ Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamurunun hazırlanışı: Un, tuz ve suyu yoğurma kabına alıp yoğuralım. (hamurun püf noktası sert bir hamur olmalı ) suyunu bu kıvama göre göz kararı ayarlayalım.
  • İç harcın hazırlanışı; tek çekilmiş orta yağlı kıymanın içine yarım soğanı rendeleyelim.
  • İçerisine tuz, karabiber ekleyelim ve kıymamızı sulandıralım.
  • Hamurumuzu 20 bezeye ayırıp açalım.
  • İçerisine kıymasını koyup katlayalım ve kenarlarından keselim.
  • Kızgın yağda alt üst kızartalım.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder