Çikolata Soslu Kemalpaşa Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 2 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı su
Muhallebisi için;
- 1 lt süt
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
Çikolatalı sos için;
- 1 paket krema
- 1 çay bardağı bitter damla çikolata
- 75 gram beyaz çikolata
Çikolata Soslu Kemalpaşa Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- 2 su bardağı toz şeker, 2,5 su bardağı suyu uygun bir tencereye alıyoruz.
- Kaynadıktan sonra kemalpaşa tatlılarını içine alıyoruz.
- 15 dakika ağzı kapalı bir şekilde ara ara alt üst ederek şerbeti çekmelerini bekliyoruz.
- 1 lt süt, 3 yemek kaşığı mısır nişastası, 2 yemek kaşığı un, 1 çay bardağı toz şekeri tencereye koyuyoruz.
- Kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Kaynadıktan sonra 1 yemek kaşığı tereyağ, 1 paket vanilyayı ilave edip ocaktan alıyoruz.
- Muhallebimizi uygun bir borcama koyuyoruz.
- Üzerine ara ara şerbetini çeken kemalpaşa tatlılarını koyuyoruz. Üzerlerine biraz bastırıyoruz.
- 1 paket kremayı tenceremize alıyoruz, 1 çay bardağı bitter damla çikolatayı ilave ediyoruz. Çikolatalar eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Çikolatalı sosumuzu muhallebinin heryerini kaplayacak şekilde üzerine döküyoruz.
- 75 gram beyaz çikolatayı benmari usulü eritiyoruz.
- Soğuyan tatlımızın üzerine ince çizgi oluşturacak şekilde döküyoruz. Dilimleyerek servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder