22 Mayıs 2022 Pazar

Çikolata Soslu Kemalpaşa Tatlısı Tarifi

 

Çikolata Soslu Kemalpaşa Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su

Muhallebisi için;

  • 1 lt süt
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya

Çikolatalı sos için;

  • 1 paket krema
  • 1 çay bardağı bitter damla çikolata
  • 75 gram beyaz çikolata

    Çikolata Soslu Kemalpaşa Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 2 su bardağı toz şeker, 2,5 su bardağı suyu uygun bir tencereye alıyoruz.
  • Kaynadıktan sonra kemalpaşa tatlılarını içine alıyoruz.
  • 15 dakika ağzı kapalı bir şekilde ara ara alt üst ederek şerbeti çekmelerini bekliyoruz.
  • 1 lt süt, 3 yemek kaşığı mısır nişastası, 2 yemek kaşığı un, 1 çay bardağı toz şekeri tencereye koyuyoruz.
  • Kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  • Kaynadıktan sonra 1 yemek kaşığı tereyağ, 1 paket vanilyayı ilave edip ocaktan alıyoruz.
  • Muhallebimizi uygun bir borcama koyuyoruz.
  • Üzerine ara ara şerbetini çeken kemalpaşa tatlılarını koyuyoruz. Üzerlerine biraz bastırıyoruz.
  • 1 paket kremayı tenceremize alıyoruz, 1 çay bardağı bitter damla çikolatayı ilave ediyoruz. Çikolatalar eriyene kadar karıştırıyoruz.
  • Çikolatalı sosumuzu muhallebinin heryerini kaplayacak şekilde üzerine döküyoruz.
  • 75 gram beyaz çikolatayı benmari usulü eritiyoruz.
  • Soğuyan tatlımızın üzerine ince çizgi oluşturacak şekilde döküyoruz. Dilimleyerek servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder