Ev Yapımı Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardak yoğurt
- 1 çay bardak sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tane kabartma tozu
- 250 gram un
- 250 gram nişasta
Şerbeti için;
- 4 su bardağı su
- 4 su bardağı şeker
- 2 damla limon
Üzeri için;
- Antep fıstığı tozu
Üzerine dökmek için;
- 250 gram margarin yada tereyağı
İç harcı için;
- 250 gram ceviz
- 3 yemek kaşığı şeker
Ev Yapımı Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta, yoğurt, sıvı yağ, sirke ve kabartma tozunu yoğurma kabına alalım un ile yoğuralım.
- 6 adet minik beze yapalım yani 60 beze çıkacak şekilde 10a bölelim.
- Nişasta ve unu bir kapta karıştıralım.
- Minik bezeleri bol nişasta ile avuç içi büyüklüğünde açalım.
- 3 kat da bir cevizli iç harcı dökelim bezeler bittiğinde en üstte ki bezeyi tepsi büyüklüğünde açalım.
- Önce dilediğiniz şekilde kesin daha sonra kızgın olacak şekilde tereyağı eritelim ve tepsiye dökelim.
- 200 derece de 20 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim ve daha sonra 150 dereceye getirelim 45 dakika pişirelim.
- Hazırladığımız şerbetin yarısını soğuk tatlıya sıcak şerbeti dökelim geri kalan soğuyan şerbeti de dökelim ve antep fıstığı tozu ile süsleyelim buzdolabın da 1 gece bekletelim. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder