22 Mayıs 2022 Pazar

Ev Yapımı Baklava Tarifi

 

Ev Yapımı Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardak yoğurt
  • 1 çay bardak sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tane kabartma tozu
  • 250 gram un
  • 250 gram nişasta

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı su
  • 4 su bardağı şeker
  • 2 damla limon

Üzeri için;

  • Antep fıstığı tozu

Üzerine dökmek için;

  • 250 gram margarin yada tereyağı

İç harcı için;

  • 250 gram ceviz
  • 3 yemek kaşığı şeker

    Ev Yapımı Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta, yoğurt, sıvı yağ, sirke ve kabartma tozunu yoğurma kabına alalım un ile yoğuralım.
  • 6 adet minik beze yapalım yani 60 beze çıkacak şekilde 10a bölelim.
  • Nişasta ve unu bir kapta karıştıralım.
  • Minik bezeleri bol nişasta ile avuç içi büyüklüğünde açalım.
  • 3 kat da bir cevizli iç harcı dökelim bezeler bittiğinde en üstte ki bezeyi tepsi büyüklüğünde açalım.
  • Önce dilediğiniz şekilde kesin daha sonra kızgın olacak şekilde tereyağı eritelim ve tepsiye dökelim.
  • 200 derece de 20 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim ve daha sonra 150 dereceye getirelim 45 dakika pişirelim.
  • Hazırladığımız şerbetin yarısını soğuk tatlıya sıcak şerbeti dökelim geri kalan soğuyan şerbeti de dökelim ve antep fıstığı tozu ile süsleyelim buzdolabın da 1 gece bekletelim. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder