Çikolatalı Truff Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tüm kek kırıntısı (hazır kek kullanılabilir)
- 1 paket petit beurre bisküvi kırıntısı
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1,5 su bardağı süt
Dış kaplaması için;
- 200 gr bitter çikolata
- 200 gr sütlü çikolata
- Ve isteğe göre pasta süsleri
Kek için malzemeler;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 pk vanilya
- 1 pk kabartma tozu
- 1-1,5 su bardağı un
Çikolatalı Truff Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kek için; klasik şekilde malzemeler karıştırılır.
- 175 derecede 35-40 dakika pişirilir.
- Kek kırıntısı ve bisküviler robottan geçirilir.
- Üzerine kakao ve süt eklenir.
- İyice karıştırılır hamur haline getirilir.
- İsteğe göre kare ya da yuvarlak şekil verilir.
- Çikolatalar benmari usulü veya mikrodalga fırında eritilir.
- Hazırlanan trufflar çikolata bulanır.
- Çikolatalar donduğunda süslenir.
- Dolapta dinlendirilir ve servis yapılır.
Not: bisküvi kırıntısını tarifi bereketlendirmek için ekledim. Eğer yalnızca kek kırıntısı kullanılacaksa süt miktarı kontrollü şekilde azaltılabilir.
Süslemeyi ben çocuklarıma yaptırdım :).
Çocuklar için güzel bir haftasonu etkinliği olabilir.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder