Çilekli Trileçe Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Sütlü sosu için;
- 4 su bardağı süt (800 ml)
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 200 ml sıvı kremaÜzeri için;
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
Çilek sosu için;
- 2 su bardağı doğranmış çilek
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı su (200 ml)
Çilekli Trileçe Tarifi Nasıl Yapılır?
- Çilekli trileçenin keki için öncelikle karıştırma kabına yumurtaları, toz şekeri alalım ve köpük köpük oluncaya kadar yaklaşık 5 dakika kadar çırpalım.
- Ardından un, kabartma tozu, vanilyayı ekleyerek tüm malzemeyi spatula ile güzelce karıştıralım.
- Keki pişireceğimiz borcamın boyutuna göre pişirme kağıdını kenarlarından keselim ve içerisine yerleştirelim. Benim kullandığım borcam 28×28 santimetre boyutlara sahip. Siz aynı ölçülerde farklı kalıplarda kullanabilirsiniz.
- Kek hamurunu fırın kabına boşaltarak eşit şekilde yaydıktan sonra önceden 170 derece ısıttığımız fırında 10 dakika, ardından fırının sıcaklığını 150 dereceye düşürerek 30 dakika daha pişirelim.
- Çilekli sosu için çilek ve toz şekeri uygun bir tencereye veya sos tavasına alalım.
- Soğuk suyun içerisine nişasta ekleyerek karıştıralım.
- Nişastalı suyu tavaya ilave edelim, ardından kaynayıncaya kadar karıştırarak sosumuzu pişirmeye başlayalım.
- Kaynamaya başladıktan sonra sosumuzu blenderdan geçirerek çilekleri püre haline getirelim.
- Birkaç dakika daha kaynattıktan sonra kıvamını alan çilek sosunu ısıya dayanıklı bir kaba alarak soğumaya bırakalım.
- Çilekli sosumuz soğurken üzerinin toplanmaması için ara ara karıştırmaya dikkat edelim.
- Diğer taraftan keki ıslatacağımız sütlü şerbeti için süte toz şeker ve sıvı kremayı bir kabın içerisine alalım, şeker eriyinceye kadar karıştıralım.
- Fırından aldığımız kekin üzerindeki pişirme kağıdını hızlıca çıkartalım, sütlü şerbetini daha iyi çekmesi için üzerine kürdanla birkaç delik açalım.
- Sütün tamamını sıcak kekin üzerine gezdirerek dökelim ve sütünü güzelce çekmesi için dinlenmeye bırakalım.
- Tatlımızın krem şantisi için uygun bir kaba soğuk süt ve krem şantiyi alalım. Mikserle krem şantiyi güzelce çırpalım.
- Hazırladığımız krem şantinin tamamını soğuyan kekin üzerine dökelim ve her yerine eşit şekilde yayalım.
- Son aşama olarak iyice soğuyan çilekli sosu tatlının üzerine gezdirerek dökelim.
- Yine aynı şekilde bir pasta sıvama aparatı veya spatula yardımıyla üzerini güzelce düzeltelim.
- Çilekli sosunda tamamen soğuk olması gerekiyor.
- Tatlımızı güzelce dinlenmesi için mümkünse 1 gece veya 3-4 saat kadar buzdolabına kaldıralım.
- Dinlendirdiğimiz trileçe tatlımız servise hazır. Üzerini hindistan cevizi ve çilekle süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder