19 Mayıs 2022 Perşembe

Çilekli Trileçe Tarifi

 

Çilekli Trileçe Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Sütlü sosu için;

  • 4 su bardağı süt (800 ml)
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 200 ml sıvı kremaÜzeri için;
    • 1 paket krem şanti
    • 1 su bardağı soğuk süt

    Çilek sosu için;

    • 2 su bardağı doğranmış çilek
    • 4 yemek kaşığı toz şeker
    • 1,5 yemek kaşığı nişasta
    • 1 su bardağı su (200 ml)

      Çilekli Trileçe Tarifi Nasıl Yapılır?

    • Çilekli trileçenin keki için öncelikle karıştırma kabına yumurtaları,  toz şekeri alalım ve köpük köpük oluncaya kadar yaklaşık 5 dakika kadar çırpalım.
    • Ardından un, kabartma tozu, vanilyayı ekleyerek tüm malzemeyi spatula ile güzelce karıştıralım.
    • Keki pişireceğimiz borcamın boyutuna göre pişirme kağıdını kenarlarından keselim ve içerisine yerleştirelim. Benim kullandığım borcam 28×28 santimetre boyutlara sahip. Siz aynı ölçülerde farklı kalıplarda kullanabilirsiniz.
    • Kek hamurunu fırın kabına boşaltarak eşit şekilde yaydıktan sonra önceden 170 derece ısıttığımız fırında 10 dakika, ardından fırının sıcaklığını 150 dereceye düşürerek 30 dakika daha pişirelim.
    • Çilekli sosu için çilek ve toz şekeri uygun bir tencereye veya sos tavasına alalım.
    • Soğuk suyun içerisine nişasta ekleyerek karıştıralım.
    • Nişastalı suyu tavaya ilave edelim, ardından kaynayıncaya kadar karıştırarak sosumuzu pişirmeye başlayalım.
    • Kaynamaya başladıktan sonra sosumuzu blenderdan geçirerek çilekleri püre haline getirelim.
    • Birkaç dakika daha kaynattıktan sonra kıvamını alan çilek sosunu ısıya dayanıklı bir kaba alarak soğumaya bırakalım.
    • Çilekli sosumuz soğurken üzerinin toplanmaması için ara ara karıştırmaya dikkat edelim.
    • Diğer taraftan keki ıslatacağımız sütlü şerbeti için süte toz şeker ve sıvı kremayı bir kabın içerisine alalım, şeker eriyinceye kadar karıştıralım.
    • Fırından aldığımız kekin üzerindeki pişirme kağıdını hızlıca çıkartalım, sütlü şerbetini daha iyi çekmesi için üzerine kürdanla birkaç delik açalım.
    • Sütün tamamını sıcak kekin üzerine gezdirerek dökelim ve sütünü güzelce çekmesi için dinlenmeye bırakalım.
    • Tatlımızın krem şantisi için uygun bir kaba  soğuk süt ve krem şantiyi alalım. Mikserle krem şantiyi güzelce çırpalım.
    • Hazırladığımız krem şantinin tamamını soğuyan kekin üzerine dökelim ve her yerine eşit şekilde yayalım.
    • Son aşama olarak iyice soğuyan çilekli sosu tatlının üzerine gezdirerek dökelim.
    • Yine aynı şekilde bir pasta sıvama aparatı veya spatula yardımıyla üzerini güzelce düzeltelim.
    • Çilekli sosunda tamamen soğuk olması gerekiyor.
    • Tatlımızı güzelce dinlenmesi için mümkünse 1 gece veya 3-4 saat kadar buzdolabına kaldıralım.
    • Dinlendirdiğimiz trileçe tatlımız servise hazır. Üzerini hindistan cevizi ve çilekle süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder