19 Mayıs 2022 Perşembe

Milföylü Boşnak Mantısı Tarifi

 

Milföylü Boşnak Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 15 adet milföy
  • 200 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı nane
  • Karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 2 çay kaşığı tuz

Üzeri için;

  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz

Üzerine;

  • Yumurta sarısı
  • Tereyağ
  • Pulbiber
  • Toz kırmızıbiber

    Milföylü Boşnak Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kıyma, rendelenmiş soğan ve baharatları koyup yoğuralım.
  • Milföy hamurlarının kare şeklinde keselim.
  • Ortalarına kıyma koyalım bohça şeklinde kapatıp ters çevirerek tepsiye dizelim.
  • Üzerine yumurta sarısı sütelim.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
  • Pişen mantıyı fırından alalım .
  • Üzerine yoğurt ve tereyağında erittiğimiz biberleri döküp servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder