Milföylü Boşnak Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
- 15 adet milföy
- 200 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı nane
- Karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 2 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
- 1 kase yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Tuz
Üzerine;
- Yumurta sarısı
- Tereyağ
- Pulbiber
- Toz kırmızıbiber
Milföylü Boşnak Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kıyma, rendelenmiş soğan ve baharatları koyup yoğuralım.
- Milföy hamurlarının kare şeklinde keselim.
- Ortalarına kıyma koyalım bohça şeklinde kapatıp ters çevirerek tepsiye dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı sütelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
- Pişen mantıyı fırından alalım .
- Üzerine yoğurt ve tereyağında erittiğimiz biberleri döküp servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder