Çilekli Yaz Pastası Çok Hafif Çok Lezzetli Tarifi İçin Malzemeler
35x24cm kalıp için;
- 400 gram kedi dili bisküvi
- Daldırmak için süt
Kreması için;
- 600ml krema
- 2 paket vanilyalı cren ole
- 400 gram çilek
- 5 yemek kaşığı şeker
- 2 x vanilya şekeri
- 70 ml su
- 1 paket vanilyalı puding 50 ml su ile karıştırılmış
- Rendelenmiş beyaz çikolata ve çilek
Çilekli Yaz Pastası Çok Hafif Çok Lezzetli Tarifi Nasıl Yapılır?
- Krema için; tüm malzemeleri çırpın. Bisküvileri kısa süte batırıp, formun içerisine dizin.
- Kremanın yarısını bisküvilerin üzerine dökün ve eşit şekilde yayın. 2. Kat bisküviyi üzerine yayın ve kalan kremayla keki sıvayın.
- Çilekleri şeker ve su ile karıştırın. Kısa kaynatın ve püre haline getirin. Vanilyalı pudingi suyla karıştırıp tencereye ekleyin.
- Muhallebi kıvamına gelene kadar hepsini pişirin. Çilek sosunu kremanın üzerine yavaş yavaş dökün ve eşit şekilde yayın.
- Gece boyunca dolapta bekletin. Rendelenmiş beyaz çikolata ve çilek ile süsleyin. Tadı çok hafif, tam bir yaz tatlısı. Afiyet olsun.
Meyve kısmı için;
Üzeri için;
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder