Çikolata Soslu Muhallebili Bardak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 2,5 yemek kaşığı un (Hafif tepeli)
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker (200ml)
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket toz kremşanti
Üzeri için;
- 200 ml sıvı krema
- 1 paket sütlü çikolata
- 1 paket bitter çikolata
Çikolata Soslu Muhallebili Bardak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sütü tencereye koyalım üzerine nişasta, un, şeker ve yumurta sarısı ilave ederek henüz ocağı açmadan pürüzsüz kıvam olacak şekilde karıştıralım ve ocağın altını açalım orta derece ateşte sürekli karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişirelim ve kenara alalım.
- Tereyağ ve vanilya ekleyelim ve tereyağ erinceye kadar karıştıralım üzerini folyo ile kapatalım ve soğumaya bırakalım (Folyo kapatırsanız muhallebinin üzeri kabuk bağlamayacaktır).
- Soğuyunca toz kremşantiyi ilave ederek mikser ile iyice çırpalım.
- Muhallebiyi bardaklara eşit şekilde paylaştıralım.
- Üzerinin çikolata sosu için uygun bir tencereye sıvı kremayı alalım ve ısıtalım dikkat edelim kaynatmayın çikolataları ilave edelim, karıştırarak çikolataların erimesi için karıştıralım.
- Bardakta hazırladığımız muhallebilerin üzerine paylaştıralım 4-5 saat buzdolabında bekletelim üzerini istediğiniz şekilde süsleyerek servis yapabilirsiniz. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder