Çoban Köfte (Fırında) Tarifi İçin Malzemeler
Köfte için;
- 1 kg kıyma
- 6 avuç ekmek içi yahut galeta unu
- 3 baş kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 çay kaşığı tuz
- 3 çay kaşığı karabiber
- Yarım paket kabartma tozu
- Yarım bap maydanoz (Ben koymadım)
- Üzerine hafif zeytinyağı
İç malzeme için;
- 3 adet orta boy patlıcan
- 3 adet orta boy kabak
- 3 adet orta boy patates
- 6 adet orta boy domates
- 5-6 adet yeşil biber (Çarliston da olur)
- 2 orta boy kapya biber
- 1 baş orta boy kuru soğan
- 1 baş sarımsak
- 3 çay kaşığı tuz
- 3 çay kaşığı karabiber
- 3 çay kaşığı pul biber
- 3 çay kaşığı nane
- 3 çay kaşığı kekik
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 10 yemek kaşığı sıvı yağ
Çoban Köfte (Fırında) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle köfteyi yapıyoruz. Kıyma ve tüm malzemeleri güzelce yoğurup, küçük toplar halinde yuvarlıyoruz.
- Sıvı yağ, salça ve baharatları derin büyük bir kasede veya ne varsa içerisinde salça açılana kadar çırparak karıştırıyoruz.
- İçerisine sarımsakları ekleyip karıştırıyoruz.
- Diğer sebzeleri küçük küpler halinde kesip karıştırma kabına alıyoruz.
- Tüm malzemeleri ekledikten sonra güzelce salçayı yiyene kadar karıştırıyoruz.
- Köfteleri hafif yağda mühürlenene kadar pişiriyoruz fazla değil ama mühürlensin kafi.
- Köfteleri de sebzeli karışıma katıp karıştırıyoruz.
- Bir tepsiye malzemeleri alıp, üzerini ıslatılmış yağlı kağıt ile kapatıp, 180 derece ısıtılmış fırında üstü kapalı 45-50 dk, sonra kağıdı alıp 10-15 dk daha pişirip, servis ediyoruz. Afiyet şeker olsun, allah nice hayırlı ramazanlar nasip etsin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder