2 Mayıs 2022 Pazartesi

Meksika Usulü Dürüm Tarifi

 

Meksika Usulü Dürüm Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü veya 500 gram antrikot jülyen doğranmış
  • 2 yemek kaşığı soya sosu (Etimiz için)
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu

Salsa sosu için;

  • 1 adet chili biber
  • 1 adet dolmalık biber
  • 1 adet mor soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı jalapeno
  • 1 adet limon
  • 5 dal maydanoz veya taze kişniş
  • 150 gram kaşar
  • 100 gram cheddar peyniri
  • 2 adet patates
  • Et ile yapılacaksa 2 yemek kaşığı soya sosu
  • Acı sos (İsteğe bağlı)
  • Lavaş
  • Karabiber
  • Tuz

    Meksika Usulü Dürüm Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Salsa sosu hazırlanışı için; chili biber, sarımsak, dolmalık biber, soğan köz tavasında güzelce közlüyoruz. Közlenen malzemeleri gelişigüzel doğrayalım bir kaba alalım.
  • Maydonoz veya kişniş doğruyoruz salça, jalepeno ve 1 adet limon suyu tuz ve diğer malzemelerle birleştirip el rondosundan geçiriyoruz çok fazla rondolamadan bırakıyoruz. Salsa sosumuz hazır.
  • İç malzeme hazırlanışı;.
  • Cheddar ve kaşar peynirlerini rendeleyip, harmanlıyoruz. Patatesleri doğrayıp, kızartıyoruz.
  • Etlerin hazırlanışı için; etlerimizi 2 yemek kaşığı soya sosu, karabiber ve 1 çay kaşığı sarımsak tozu ile harmanlayıp önceden ķızdırılmış tavada pişiriyoruz.
  • Sunum için; lavaşımızın ortasına sıcak etlerimizi üzerine rendelediğimiz kaşar ve cheddar peynirimizi ekliyoruz üzerine salsa sosumuzu ve kızaran patateslerimizi ekleyip dürüm şekline getiriyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder