Çıtır Ekşi Ispanak Soslu Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı domates rendesi
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 1 su bardağı tavuk suyu
- 3-4 su bardağı su
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 4-5 adet kurutulmuş biber (ufak parçalara ayrılmış)
Üzeri için;
- 1 adet yeşil soğan
- 1 adet taze sarımsak
- 1 avuç ıspanak (sapları ile birlikte)
- 1 limonun kabuğu (rendelenmiş)
- 1/2 (yarım) limon suyu
- Zeytinyağı
Çıtır Ekşi Ispanak Soslu Şehriye Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tereyağı ve zeytinyağını tencereye alıyoruz, tereyağı eriyince domates sosumuzu ve toz kırmızı biberi ekliyoruz kıvam alana kadar fokurdatıyoruz.
- Domatesler suyunu çekince tavuk suyu ve suyu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
- Su kaynayınca şehriyeleri ve kuru biberleri suya salıp orta kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
- Ayrı bir tavada ince kıydığımız taze soğan ve taze sarımsakları az miktarda zeytinyağı ile sotelemeye başlıyoruz.
- 1-2 dakika soğan ve sarımsağı soteledikten sonra ıspanakları ekliyoruz.
- Ispanaklar kavrulurken üzerine bir limonun kabuğunu rendeliyoruz ve yarım limonun suyunu ekliyoruz. Ispanakları kapağını hiç kapatmadan ve sürekli karıştırarak çıtır çıtır olacak şekilde kavurup altını kapatıyoruz. (çok pişirmeye gerek yok ihtiyacımız olan çıtır olmaları. ).
- Bazı şehriyeler çok su istiyor ve ideal çorba kıvamı da kişinin tercihlerine göre değişiyor. Bu nedenle çorbamız pişerken suyunu kontrol ediyor gerekirse su ilavesi yapıyoruz.
- Çorbamız pişince servis kasesine alıp üzerine hazırladığımız çıtır ıspanaklardan koyuyoruz. Mümkünse bekletmeden yiyoruz, afiyet olsun

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder