13 Mayıs 2022 Cuma

Dereotlu Lorlu Poğaça Tarifi

 

Dereotlu Lorlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta beyazı
  • 3 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı peynir rendesi (Lor peyniri kullandım)
  • 2 çay bardağı dereotu
  • Tuz
  • Un

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam

    Dereotlu Lorlu Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sıvı yağ, yoğurt, yumurta beyazı ve kabartma tozunu bir kaba alıp iyice karıştırıyoruz. Yavaş yavaş unu ekliyoruz.
  • Ele yapışmayan bir kıvam alınca peynir rendesi (Lor peyniri) ve dereotunu ekliyoruz. İyice karıştırıyoruz.
  • Tepsiye yağlı kağıdı koyuyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp tepsiye diziyoruz.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam ekiyoruz. 150 derece fırında 20 – 25 dakika pişiriyoruz. Fırın farkı olabilir sık sık kontrol ediyoruz. Sıcak sıcak servis yapıyoruz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder